Lavrov: Väst på gränsen till ”riktigt krig” med Ryssland

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov. © Foto: U.S. Department of State-State Department photo/ Public Domain

Västvärldens mål har länge varit att förstöra Ryssland, och nu är man på gränsen till ”riktigt krig” med landet, säger den ryske utrikesministern Sergey Lavrov, enligt RT.

Västmakterna fortsätter pumpa in vapen i Ukraina. Det är den enda vägen till fred, påstås det upprepade gånger.

Igår hävdade Sveriges försvarsminister Pål Jonson (M) att det vore en ”katastrof för oss” om Ryssland vinner konflikten i Ukraina. I sociala medier påpekar en person att ”’oss’ i detta fall inkluderar inte mig eller den generella befolkningen”.

”Makteliten” verkar dock bekymrad över utgången.

Enligt Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov är det inte längre korrekt att kalla konflikten i Ukraina för ett ”hybridkrig” mellan Ryssland och Nato.

Det handlar nu snarare om ett ”nästan riktigt” mellan Ryssland och väst, och detta är något som västmakterna ”har förberett under lång tid mot Ryssland”, hävdar han.

Västvärlden stödjer eller har blundat för allt ”antiryskt” som Ukraina sysslat med, däribland ”nynazistiska marscher med hakkors och symboler med förbjudna nazistiska divisioner som hålls över hela landet”, skriver RT.

– Väst vet mycket väl att den ukrainska regimen medvetet bombar städer med hjälp av västerländska vapen, säger Sergey Lavrov.

Ukrainska ledare efter statskuppen 2014 har förvandlats till ”krigspresidenter” och ”ryssofobiska ledare”, säger han vidare.

Samtidigt hävdar Sergey Lavrov att Ryssland fortfarande är öppet för samtal med Ukraina, och påpekar att de som utesluter förhandlingar bara försvårar en lösning. Ryssland stödjer fredsförhandlingar, enligt den ryske utrikesministern.