Låt dig inte skrämmas!

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Ärkeskurken Lex Luthor i den gamla serietidningen Stålmannen hade som devis att Ju mer rädsla man kan skapa ju större blir bytet. Vår tids ärkeskurkar är den oligarki av något hundratal hyperförmögna familjer och personer som under efterkrigstiden gradvis tagit makten i västvärlden. De använder exakt samma strategi som Lex Luthor lärt dem.

Vi ser hur oligarkin först skrämde västvärldens människor med Sovjetunionen i det s.k. kalla kriget, vilket motiverade eskalerande rustningar som gav oligarkernas vapenindustrier enorma inkomster. Redan 1961 varnade USAs avgående president för deras växande makt. När skrämseleffekten började avta skapade man med sin kontroll över medierna klimatkatastrofen och åstadkom på det sättet en exempellös miljardrullning till totalt destruktiva och meningslösa klimatinvesteringar som gav oligarkin nya lättförtjänta inkomster. I takt med att inga klimatkatastrofer materialiserat utan utvecklingen istället gått till det bättre med en allt grönare jord, har man måst hitta något nytt för att hålla rädslan och pengaflödet vid liv.

Lägligt arrangerade man spridningen av ett influensavirus som genom nya definitioner kunde pekas ut som en pandemi och som via oligarkins medier blåstes upp till en aldrig tidigare skådad farlighet. Epidemin var inte värre än flera tidigare influensaepidemier under efterkrigstiden. Man såg dock till att billiga tillgängliga mediciner som botade influensan inte fick användas av läkarkåren, så att man skulle kunna redovisa många skrämmande dödsfall. Rädslan tog åter fart och politikermarionetterna började ösa ut skattemiljarder som planmässigt hamnade i oligarkins fickor.

Men nu börjar människorna genomskåda hela influensakampanjen och de i stort sett verkningslösa och farliga mRNA preparat för tusentals miljarder som man fått politikermarionetterna att tvinga på medborgarna. Rädslan avtar. Vad gör man då? Jo, då gräver man fram det gamla kalla kriget. Oligarkerna organisation för att sälja vapen kallad NATO mobiliseras för att provocera Ryssland och ryssarna reagerar genom att sätta ner foten. Ryssfobin väcks till liv och vapenkontrakten börjar åter rulla in till oligarkernas vapenindustrier. Sverige köper ett värdelöst omodernt amerikansk luftvärnssystem för tiotals miljarder.

Så här håller det på samtidigt som oligarkerna allt mer skjuter fram sina maktpositioner. Dessa har samlat sina enorma ekonomiska resurser i tre företag som heter Blackrock, Vanguard och State Street. Företagen är hoplänkade i ett intrikat korsägande som effektivt döljer de hypermiljardärer som finns bakom. De är största ägare på Stockholmsbörsen och av i stort sätt alla västliga globala företag inom så vitt skilda branscher som vapen, läkemedel, livsmedel, energi, transporter, infrastruktur, media, sociala media m.fl..

Om ni trott på en fri kapitalistisk marknadsekonomi med fri konkurrens, så kan ni glömma det. Den västliga oligarkin har byggt upp en privatägd planekonomi baserad på monopol och oligopol med globala maktambitioner. Och nu börjar man känna sig så säkra i sadeln att man börjar införa censur och förtryck av oliktänkande i god diktaturstil. Grävande journalister spärras in utan rättegång.

Det som står i vägen för oligarkins världsherravälde är regimer i vissa länder som inte tagit regi och underkastat sig. Är dessa regimer tillräckligt svaga har oligarkerna bombat länderna sönder och samman med sin egen krigsmakt – den amerikanska som man helt kontrollerar. Det återstår dock två länder som man ännu inte rått på – Ryssland och Kina.

Detta kära vänner är den bistra bakgrunden till varför vi befinner oss där vi gör idag. Mitt råd till er alla är att inte låta er skrämmas, för då går ni oligarkins ärenden. Gör motstånd mot propagandan som pumpas ut och hjälp till att sprida insikten om vad makten håller på med, annars förlorar ni er frihet.

Lars Bern

Originalpublicering: https://anthropocene.live/2022/01/17/lat-dig-inte-skrammas/

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program