”Lastbilsrevolutionerna” sprider sig till andra länder

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Den enorma lastbilskonvojen i Kanada med 10.000-tals deltagare har nu inspirerat lastbilsförare över hela världen. I Finland och Sverige har det redan formats liknande initiativ, som planerar att snart köra mot Helsingfors och Stockholm. Förutom slopade covidåtgärder kräver de också lägre bränslepriser.

Blir det lastbilsförare som stoppar politikernas maktmissbruk från den så kallade pandemin?

I Kanada kanske det blir så. Där har tusentals lastbilsförare mer eller mindre ockuperat delar av huvdustaden Ottawa. Och de tänker inte lämna förrän landets vänsterliberala premiärminister Justin Trudeau avgår eller alla covidrestriktioner tas bort.

Men nu har har konvojerna, som inte bara består av lastbilar, spridit sig till andra länder.

”Convoy Finland 2022” har redan 56.000 medlemmar på Facebook. Där avser man också ta sig till riksdagshuset och Helsingfors centrum med följande krav: upphävande av alla coronaåtgärder och restriktioner samt kraftigt minskade bränslepriser.

”Convoy 2022 Sweden/Sverige” har 21.000 medlemmar på Facebook och säger att man inom kort kommer organisera en konvoj som ska köra från Haparanda, Göteborg och Ystad till Stockholm. De vill se slopade vaccinpass, förespråkar varje människas rätt att bestämma över sin egen kropp och kräver också lägre bränslepriser.

Även i Italien, Australien, Nederländerna med flera länder syns liknande initiativ.

– Ingen mer splittring. Det är media som splittrar oss. Vi har varit för upptagna med att strida mot varandra i stället för mot dem som splittrade oss från början. Det är nog nu. Det är dags att enas och ta tillbaka vårt land, säger en deltagare i Australien till Rebel News.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program