Lars Bern: Väst har inte fungerande demokrati – ”Har du fel åsikter ska du inte ha något inflytande”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Ryssland har inte en fungerande demokrati. Men det har inte västvärlden heller. I väst utgår allt numera från ”värdegrunden” – och den som har fel värdegrund ska uteslutas från inflytande. Det konstaterar Lars Bern i ett nytt program.

Det är i Swebbtvs senaste Omvärldsanalys som Lars Bern bland annat diskuterar Ryssland.

Ryssland får ofta kritik för att inte vara en fungerande demokrati. Men det är ju inte västvärlden heller längre, enligt Bern.

– Vi har haft fungerande demokrati. Problemet är att vi inte har det längre. Våra liberaler har ju kommit på att införa det här med värdegrund. Det innebär att man accepterar inte alla åsikter. Har man fel värdegrund, alltså fel åsikter, ska man inte ha något inflytande.

– Vi har ju hela den här debatten runt Sverigedemokraternas eventuella inflytande på regeringen. Så är det i alla västländer, mer eller mindre.

USA är ett annat exempel på en diskutabel demokrati. Etablissemanget gör allt för att en viss kandidat ska vinna. Om Donald Trump hade suttit kvar vid makten efter valet 2020 hade det inte blivit något krig i Ukraina, säger Lars Bern.

– Han startade inga krig under sin presidentperiod.

Västmedias propaganda om Ryssland är så extrem att ”vi lurar oss själva”, enligt Bern. På denna propaganda fattas sedan beslut som saknar grund i verkligheten.

– Västvärlden är svag. Problemet med våra politiker är att de söker trygghet i något sorts kollektiv gemenskap. Man åker ner till Bryssel och kramar om varandra och sedan känner man sig trygg. Men det är ju en falsk trygghet. Vi ser ju nu under här kriget att Nato inte lyckas hålla Ukraina beväpnat. Man har inte resurser. Detta Nato som vi söker trygghet hos. På vilket sätt skulle Nato hjälpa oss om vi blev attackerade av ryssarna? Nato har inga resurser.

– Vi går in i det här kriget och göder det här kriget på en falsk föreställning om Ryssland. Det är oerhört allvarligt.

Enligt Lars Bern är det det ukrainska folket som får betala priset i stormakternas krig.

– Jag står på det ukrainska folkets sida. De är utnyttjade av stormakterna. De är utnyttjade av västvärlden för att försvaga Ryssland.

Men någon politisk vändning i Europa gällande Ukrainakriget lär inte ske förrän det sker en vändning i Tyskland, som är det ledande EU-landet – men helt i händerna på USA.

Se hela programmet:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program