Lars Bern: Väst är en oligarki – där media sprider en falsk verklighetsbild

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Västvärlden har inte längre demokrati utan kontrolleras av oligarker. Och de politiker som försöker protestera hängs omedelbart ut av medierna – som ägs av de stora finansintressena. Det säger Lars Bern i en ny omvärldsanalys. Den formella demokratin är närmast en sorts teater, eftersom opinionen styrs av oligarkernas medier. Det var så här narrativet kring den så kallade pandemin och vaccineringen kunde kontrolleras.
– Det finns ingen frihet att ha andra åsikter än de som oligarkin bestämmer, säger han.

När Lars Bern var yngre var det lätt att tycka att övriga världen skulle anamma det västerländska, demokratiska systemet med yttrandefrihet och andra mänskliga friheter.

Men så är det inte idag, eftersom vi inte längre lever i en demokrati.

Vi lever i en oligarki, där de rika egentligen är de som styr i bakgrunden.

– Vi var ett föredöme för resten av världen. Och det var ganska lätt att kämpa för att försöka sprida det här till andra delar av världen, säger Lars Bern.

– Problemet nu är att vi håller på att överge våra värderingar. Vi har inte längre yttrandefrihet. Det som hänt är att folkstyret steg för steg har blivit ett oligarkistyre. Det är de rikaste i samhället, de stora globala företagen, som har tagit över statens roll i västvärlden. Därmed har demokratin sakta men säkert urholkats. Vi har inte längre demokrati. Vi får visserligen gå och rösta men opinionen i samhället som styr valen styrs i sin tur av en massiv medieindustri som ägs av ett fåtal väldigt starka ekonomiska intressen, som styr valen.

Och politiker som försöker ifrågasätta den här ordningen blir direkt uthängda av oligarkimedierna.

– Man såg exempel på det i USA när Donald Trump blev vald till president. Han fick hela medieindustrin emot sig. Det finns ingen frihet att ha andra åsikter än de som oligarkin bestämmer, förklarar Lars Bern.

– Och man ser ju hela tiden hur vi blir censurerade. Det faktum att Swebbtv finns till är ju ett symtom på den här censuren, som sakta men säkert håller på att strypa yttrandefriheten i västvärlden. Det är de stora ekonomiska intressena som styr allting.

Detta syntes väldigt tydligt under den så kallade pandemin, enligt Bern.

– Det medicinindustriella komplexet har introducerat vaccin som visat sig vara fullständigt livsfarliga. Men ändå fortsätter man driva det, eftersom man tjänar så oerhört mycket pengar på det. Och man är uppbackad av de medier man kontrollerar. Försöken till en demokratisk debatt kring det här, en fri debatt, stryps hela tiden. Framstående medicinska forskare som tar till orda blir deplattformerade och tystade. De får inte yttra sig.

– Politiska partier som försöker ha en annan ordning och andra åsikter än den globalistiska oligarkin blir också systematiskt motarbetade i medierna.

På grund av detta har västvärlden inget moraliskt företräda, menar han.

– Vi har ingen rätt att moralisera över andra länders moralregler och sätt att styra. För vi är inte bättre själva längre, säger Lars Bern i Swebbtv.

Och decennier av påstått osjälviskt ”bistånd” till fattiga länder har knappast gjort saken bättre. För biståndet håller bara kvar länderna på en låg utvecklingsnivå.

– Det har ju inte lett till någon utveckling, fortsätter Lars Bern. Vi har hållit dem kvar i underutveckling. Västvärldens stora ekonomiska intressen har inte haft något som helst intresse av att Afrika ska utvecklas ekonomiskt. Utan man har utnyttjat Afrika. Man suger ut länderna. Men inkomsterna har inte stannat i Afrika. Och regimer som försökt se till att afrikanerna får behålla nyttan av sina tillgångar, som Libyen och Gaddafi, har mördats.

Fria medier är en förutsättning för en fungerande demokrati, poängterar Lars Bern.

I media har västoligarkerna enormt mycket internationell makt, även om medier utanför västvärlden växer sig allt starkare. Ytterligare ett exempel på hur oligarkins mediemakt fungerar är Ukrainakriget. Nyhetskanaler som RT har bannats, för att inte störa ”narrativet”.

– Mediebilden av kriget är något helt annat än verkligheten, säger Bern.

Se hela programmet:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program