Lars Bern: EU är inget fredsprojekt – tvärtom: ”Utan EU hade vi inte haft det här kriget”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Väst har felbedömt Ryssland. Proxykriget i Ukraina har inte gått som planerat. Det beror på att västvärlden är offer för sin egen propaganda och desinformation om Ryssland. Det säger Lars Bern i Swebbtvs senaste Omvärldsanalys. Västs maktelit lever i en skenvärld där Ryssland är något som det egentligen inte är.
– Vi lurar oss själva. Våra medier har blivit en renodlad propagandaapparat, som bara basunerar det som vårt etablissemang vill höra och vill att vi ska höra. Och till slut tror vi på oss själva, säger Lars Bern i Swebbtv.

Västvärldens maktelit trodde att man skulle kunna krossa Ryssland genom den militärmakt man under flera år byggt upp i Ukraina.

Sedan skulle Ryssland styckas upp, och exploateras av västs oligarker.

Det var planen. Och man sabbade medvetet fredsprocessen i början av kriget förra året för att man ville få bort Vladimir Putin. Men det gick inte som planerat.

Västvärlden verkar inte alls förstå sig på Ryssland, enligt Lars Bern.

– Västvärlden är offer för sin egen propaganda, säger han. Det är det som är så kusligt. Vi har en så intensiv antirysk propaganda, där man predikar att Ryssland bara är en bensinmack. Men det är ju inte så. Ryssland är betydligt starkare ekonomiskt än vad våra underrättelser inser.

Ryssland är överlägset i fysiska resurser. Västvärlden i immateriella värden. Det senare är dock inte mycket värt i ett utnötningskrig med artilleri som det i Ukraina är.

– Ryssarna kan tillverka ammunition. De kan tillverka kanoner. Samtidigt har vi, med våra BNP-siffror, trott att vi är militärt starka. Men det är vi inte.

– Vi lurar oss själva. Jag begriper det inte.

– Putin håller på att få sin dröm uppfylld, att helt avväpna Nato. Vi ser ju hur man tömmer sina vapenförråd. Man skickar massor med västerländska vapen till Ukraina och tror att det ska kunna ändra på den militär situationen. Det är bara naivt.

Men kriget lär inte sluta med något fredsavtal, enligt Lars Bern. Detta eftersom väst inte längre är förhandlingsbart. Västvärlden går inte att lita, menar Bern och tar de bedrägliga Minskavtalen – som Tyskland, Frankrike och Kiev aldrig hade som avsikt att fullfölja utan bara använde för att kunna bygga upp en så stark antirysk militärmakt som möjligt i Ukraina – som exempel. Han tror kriget kommer sluta med ett eldupphör och demarkationslinje.

– Det kan möjligen bli ett vapenstillestånd, typ Korea.

Och konsekvenserna för västs misslyckande i Ukraina kan bli stora. Nu frigör sig resten av världen från väst, enligt Lars Bern.

– Västvärlden har tappat kontrollen över resten av världen, och är på väg att göra det.

Sverige hade kanske kunnat rädda sig självt, men genom sin Nato-ansökan har vi ”skjutit oss själva i foten”, påpekar han.

– Det kommer inte erbjuda oss någon trygghet. Samtidigt har vi gått med i EU och lurat i svenska folket att det är ett fredsprojekt när det är precis tvärtom. Utan EU hade vi inte haft det här kriget. EU är tillsammans med Nato en krigsorganisation. Deras mål är att lägga under sig Ryssland. Detta har stötts och blötts i västerländska tankesmedjor i decennier.

Väst styrs av en angloamerikansk oligarki – som vill kontrollera allt. Det är vad det handlar om.

– Makten ska ligga hos de rika.

Se hela programmet:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program