Ett Sverige UTANFÖR Nato minskar risken för krig

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Det är inte så svårt att räkna ut vem som bombade sönder Nord Stream. Det finns nämligen en stat som har intresse av att göra det, och det är USA. Det säger Lars Drake i en intervju med Swebbtv. De hade sagt att de skulle omintetgöra gasledningarna.

Det är i ett nytt avsnitt av Fjärde Statsmakten som Lars Drake, adjungerad professor och tidigare ordförande i riksföreningen Nej till Nato, bland annat talar om Ukrainakriget och sprängningen av den kritiska energiinfrastrukturen Nord Stream.

Enligt Drake var det uppenbart redan innan Nord Stream förstördes att det bara finns en stat som skulle kunna spränga sönder gasledningarna: USA.

Det är nämligen USA som har ett intresse av att de förstörs. USA har alltid sett Nord Stream-projektet, som alltså i praktiken leder till ett nära samarbete med mellan Ryssland och Tyskland och i förlängningen Europa, som ett hot mot deras hegemoni.

– Enligt min uppfattning, från första dagen eller egentligen innan, att om det kommer sprängas så är det USA som gör det. Det är USA som har intresse av att bryta handelsrelationer mellan viktiga länder som Tyskland och Ryssland. De hade ju redan deklarerat innan att om Ryssland går in i Ukraina med trupp och tanks, då kommer det inte finnas någon Nord Stream 2. Det var vad Joe Biden sa. Sedan fick han frågan hur man ska göra det eftersom det är tyskt. ”Vi har metoder för sånt”, sade han. Även Ukrainakuppsarkitekten Viktoria Nuland uttryckte ungefär samma sak.

I början av februari i år avslöjade den grävande journalisten Seymour Hersh att det var just USA som bombade sönder gasledningarna i september förra året.

– Jag kan mycket väl tänka mig att det är korrekt.

Media har i stort sett tystat ner avslöjandet, och vissa har valt att svartmåla Hersh.

Men Lars Drake köper inte kritiken mot journalisten.

– Seymour Hersh avfärdas för att han är gammal. Han är 85 år. Och så avfärdas han för att han ska ha haft fel i vissa frågor. Men jag hävdar att han inte haft fel i de frågorna. Det är bland annat om gasattacker i Syrien. Jag hävdar att det är korrekt det han säger.

Sverige borde inte gå med i den USA-ledda militäralliansen Nato, utan fortsätta utgöra en alliansfri buffert mellan stormakterna, menar Lars Drake.

Sverige och Finland hade kunnat hålla isär stormakterna, om vi inte gick med i Nato.

– Det finns egentligen ingen expert som säger att Sverige är hotat i sig, fortsätter Drake i Swebbtv. Det finns inget land som har en önskan eller avsikt att angripa Sverige. Om det blir någon konflikt i den här delen av världen så är det mellan Ryssland och USA med allierade. Om vi är neutrala och alliansfria så blir vi en buffert mellan dem.

Ju fler grannländer till Ryssland som går med i Nato, ju mer hotade kommer Ryssland känna sig.

– Då kan det hända saker som vi inte vill. Håller vi oss utanför bidrar vi till att minska sannolikheten för den stora konflikt som kan komma.

Se Joe Bidens och Viktoria Nulands uttalanden:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program