Lamotte slutar med journalistik efter hot: ”Nu är det över”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Journalisten Joakim Lamotte, 43, meddelar nu att han helt och hållet lägger ner sin journalistiska verksamhet på grund av hot mot hans familj. Hoten har gått för långt.

Joakim Lamotte har varit en av få riktiga journalister i Sverige på senare år.

Men nu är det slut för alltid, uppger han själv.

Detta på grund av hot mot hans familj.

Senare i kväll kommer han hålla en livesänd pressträff i sociala medier för att berätta närmare vad som hänt. Men han kommer inte göra några intervjuer.

”På grund av hot mot min familj måste jag tyvärr härmed meddela att jag avslutar mitt arbete med journalistik. Jag har jobbat som journalist i knappt 20 år men nu är det över”, skriver han i ett inlägg på Facebook och fortsätter:

”Ikväll klockan 19:00 kommer jag hålla en livesänd presskonferens på Instagram för att förklara vad som hänt (länk i kommentarsfältet). Det blir den sista livesändningen jag genomför någonsin. Utöver det kommer jag inte göra några intervjuer. Tack för allt stöd genom åren!”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program