Läkare: Omikron är som en ”naturlig påfyllnadsdos”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Allt mer tyder nu på att den muterade virusvarianten ”omikron” är en mycket mild version av Sars-cov-2. Den har upprepade gånger jämförts med en förkylning, däribland av en svensk forskare i SVT. Enligt en brittisk läkare kan varianten rentav fungera som en ”naturlig påfyllnadsdos”, säger han i brittiska GB News.

Det är förre Brexit-ledaren Nigel Farage som intervjuat läkaren Anthony Hinton angående den nya virusvarianten ”omikron”.

Farage jämför läget med Spanska sjukan för hundra år sedan, och menar att covidpandemin kanske kommer avta på ett liknande sätt.

– Detta känns lite som 1921, säger han. När viruset kom tillbaka spreds det väldigt snabbt, men gjorde inte alls samma skada. Sedan, hösten 1921, var det borta.

– Kan vi vara positiva på riktigt?, undrar han.

Håkan Juholt, Sveriges ambassadör i Sydafrika, har tidigare vittnat om att omikronsmittan i Sydafrika snabbt fick kurvorna att gå rakt ner.

– Jag tror verkligen detta är bra nyheter. Sydafrika ligger fyra veckor framför oss, svarar Anthony Hinton. Det finns nu en diskrepans: enorma smittotal men små dödstal. Detsamma sker i Storbritannien. Bland unga människor i London har toppen redan nåtts.

– Det kommer ta ett tag innan detta sker i hela landet. Men på tal om påfyllnadsdoser, jag skulle säga att omikron är vår naturliga påfyllnadsdos och förhoppningsvis avslutar den pandemin.

Anthony Hinton, som själv är 61 år, säger att han personligen inte kommer injicera någon vaccin-booster i kroppen. Men om man ingår i en riskgrupp, om man till exempel är en person i 80-årsåldern, kan det vara för riskabelt att få viruset. Beslutet bör ske på individnivå.

– Jag tog mina två doser för att jag blev tillsagd att det skulle skydda mina patienter. Men det var ju inte sant. Man kan få det ändå.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program