Läkare om covid-19: Skydda riskgrupperna och låt resten vara i fred

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

De så kallade vaccinen fungerar inte särskilt bra och det finns knappast någon koppling mellan hög vaccinationsgrad och mindre smittspridning. I Israel har både vaccineringen och smittspridningen nått jättehöga nivåer. Bland annat detta diskuterar läkaren Peter Abelin och Swebbtvs vetenskapliga och politiska kommentator Lars Bern i ett nytt avsnitt av Fjärde statsmakten.
– Det spelar inte så stor roll vad man gör, utfallet verkar ändå bli ungefär densamma, säger Peter Abelin om hanteringen av covidsmittan.

I det senaste avsnittet av Fjärde statsmakten diskuterar läkaren Peter Abelin och Swebbtvs Lars Bern bland annat det tryck som just nu finns i samhället och media för att få så många som möjligt, även barn, att vaccinera sig mot covid-19.

Peter Abelin reagerar på att ingen tycks kunna ge något bra svar på varför man ska vaccinera sig. Man bara ska det. Men det finns inget tydligt mål eller genomtänkt strategi med att massvaccinera hela befolkningar. Det ska bara göras.

– Det är lite tunt och det är svårt att få fram en förklaring till varför det är så här. Och det finns ingen strategi för hur man ska attackera covid, eller inte attackera. Det finns bara ett beslut om att det ska vaccineras. Vi får aldrig reda på varför, säger han.

– Det går inte att mäta om detta var en bra idé eller inte. Det är en orimlighet att vaccinera barn och ungdomar som inte drabbas av den här sjukdomen.

Enligt Lars Bern handlar det om pengar.

– Det är affärer. För läkemedelsföretagen är detta världshistoriens största klipp. De kommer tjäna så fruktansvärt mycket pengar, och deras ägarkrets har en enorm makt.

Angående vaccinens effekt bedömer Peter Abelin att de har en viss effekt, men en väldigt smal sådan.

– Vaccinen går på ett enda antigen, spikproteinet. Det behövs alltså inte jättemycket för att de inte ska fungera, säger han och påpekar att effekten också skiftar från person till person.

Eftersom viruset muterar, och vaccinen fungerar sämre ju längre tiden går, måste människor ta fler och fler doser. Två, tre, kanske ännu fler.

– Alla sådana här virus muterar väldigt fort, påpekar Lars Bern. Det är det läkemedelsföretagen också vet. De vill få in en rutin där alla går och vaccinerar sig, helst flera gånger per år. Då blir vinsterna astronomiska.

– Vaccinet kan ge ett skydd de första månaderna. Men det handlar alltså inte ens om år. Sen går effekten ner, och då är folk inte skyddade.

I Israel är en mycket stor del andel av befolkningen vaccinerad mot covid-19, men samtidigt har smittspridningen också varit jättehög.

– Det spelar inte så stor roll vad man gör, utfallet verkar ändå bli ungefär densamma, säger Peter Abelin. Men man vill vaccinera hela världens befolkning.

– Detta är nog den bästa marknaden ett företag kan tänka sig, fortsätter han. Det går att tjäna kopiöst mycket pengar. Skrämmer man upp tillräckligt många börjar folk fundera på om de ändå inte ska vaccinera sig. En av de viktigaste drivkrafterna för sjukvård är rädsla. Det är den som gör att folk vill konsumera till exempel läkemedel.

Läkemedelsföretagen kanske tjänar 10.000 gånger mer på vaccinen än vad de hade gjort Ivermektin, en billig medicin som visat sig fungera bra mot covid-19, påpekas det i programmet.

– Det som företagen tjänar minst på är mediciner som botar sjukdomar, för de används bara under en kort period och sen är patienten frisk. Så det har man prioriterat ner helt, säger Lars Bern.

Bern påpekar också att massmedia på sistone dragit igång en hetskampanj mot D-vitamin, trots att det vetenskapliga stödet för vitaminets positiva effekt på immunförsvaret är otvetydiga, rentav ”förkrossande”, säger han.

Enligt Lars Bern är massmedia och läkemedelsjättarna globalt sammanflätade genom ägarintressen. Peter Abelin tror dock att politikerna framför allt har accepterat massvaccineringen som strategi för att de är rädda, inte minst för att hängas ut i media om de gör fel och framställas som oförmögna att hantera coronasmittan. Han skulle vilja se ett återinfört tjänstemannaansvar i Sverige, så att sådana här kriser alltid kan skötas på ett hederligt och professionellt sätt.

Samtidigt finns det ett tryck inbördes mellan världens politiker att vaccinera folken.

– Det är en masspsykos, säger Lars Bern.

Men det har även varit svårt för politiker att hantera smittan på ett genomtänkt sätt, konstaterar han, eftersom media har ”piskat upp hysterin”.

Peter Abelin och Lars Bern diskuterar också konspirationsteorin om att vaccinen innehåller ”mikrochip”. Men det tror ingen av dem på. Något sådant skulle inte gå att kontrollera eftersom flera personer kan få injektion från samma vaccinsats. Däremot ska forskare ha hittat kolmaterialet grafenoxid i doser, säger Bern. Men varför det funnits där vet han inte. Det vet inte Abelin heller.

Det har också, av lika oklar anledning, hittats andra ”konstiga” saker i de så kallade vaccinen. Japan stoppade till exempel leveranser av Modernas covidvaccin efter att det upptäckts ”okända ämnen” i doserna som såg ut som metallrester.

Både Peter Abelin och Lars Bern är överens om att det varit fel att stänga ned samhällen för att försöka kontrollera covid-19.

– Jag tycker det är helt hysteriskt, säger Abelin. Man borde fokusera på att skydda riskgrupperna. Lägg alla resurser på de som kan råka illa ut, låt resten vara i fred.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program