Läkare: Det är WHO som sprider pseudovetenskap och missinformation

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

WHO:s krav på en global pandemilag och förändrade hälsoregler i världen är skandalöst. Egentligen är det WHO som sprider missinformation och förespråkar pseudovetenskapliga åtgärder mot pandemier. Det säger läkaren Scott Atlas, tidigare rådgivare i Vita huset, i Fox News Laura Ingraham. Organisationen borde inte få mer pengar, utan i stället noga granskas. Någon måste ta ansvar för WHO:s ”grova inkompetens” under covid, säger han.

Världshälsoorganisationen, WHO, är nu orolig för att man inte kommer lyckas få igenom sitt globala pandemifördrag. Detta på grund av ”fake news, lögner och konspirationsteorier”.

Men enligt läkaren Scott Atlas, tidigare professor i neuroradiologi, är det WHO själva som ”krossat förtroendet för folkhälsomyndigheter”, inte minst i USA, säger han i Fox News.

– Varför? För att de förespråkade pseudovetenskapliga mandat, osäker vägledning, de hade ingen transparens när det betydde något, när folk var rädda.

WHO hävdar bestämt att deras nya regelverk inte hotar nationers självständighet.

Men kritiken fortsätter.

– Det är ett problem, för det kringgår kongressen, så det finns inget godkännande, och det är juridiskt bindande, förklarar Atlas.

Regelverken kommer också ”definiera hälsokriser” i de enskilda länderna.

– Detta är ingången till alla möjliga mandat som vi precis genomlevt, påpekar Scott Atlas. Ingen suverän nation skulle vilja ha detta.

Enligt Atlas är det WHO som egentligen är den största spridaren av missinformation.

De backade Kinas lögner, säger han i Fox, och stod enligt honom även bakom Kinas försök att förhindra en undersökning av viruslabbet i Wuhan.

– Detta är skandalöst. De sade att Kina är en modell för pandemisk hantering, med de mest barbariska kränkningar av mänskliga rättigheter i modern historia.

Scott Atlas påpekar också att USA egentligen har övertag mot WHO, eftersom man finansierar organisationen. Men det borde man sluta med.

Det finns ”ingen förnuftig anledning” att gå med på WHO:s fördrag, hävdar han.

Atlas är starkt kritisk till WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus, som han tycker borde plockas bort som generalsekreterare.

– Nej till bindande centraliserade avtal. Nej till någon mer finansiering så länge det inte sker ett byte av ledarskapet. Och det viktigaste med WHO är att vi måste undersöka vad som hände och utkräva ansvarstagande för deras grova inkompetens och felaktigheter.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program