”Konspirationsteorier” hotar globalisternas pandemilag, enligt WHO

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Världshälsoorganisationen , WHO, vars näst största finansiär efter Tyskland är Bill Gates. © Foto: Leif Jørgensen (CC BY-SA 4.0)

WHO:s planerade pandemifödrag och ändringar av det internationella hälsoreglementet riskerar att misslyckas. Det varnar nu WHO själva för, rapporterar The Guardian. Detta på grund av ”fake news, lögner och konspirationsteorier” som sprids om lagförslagen. Globalisternas planer ”förlorar fart”, skriver den brittiska tidningen.

Det var under ett tal den 22 januari som WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus uttryckte oro för att organisationens planer på ett globalt pandemifödrag kanske inte kommer lyckas.

Orsaken är den massiva kritik som riktats mot förslagen. Eller strömmen av ”fake news, lögner och konspirationsteorier”, som Ghebreyesus uttrycker det.

– Vi kan inte låta detta historiska avtal, denna milstolpe i global hälsa, saboteras av dem som sprider lögner, varken medvetet eller omedvetet, säger han.

Enligt WHO-chefen är detta en ”generationsmöjlighet som vi inte får missa.” Och han vill att medlemsländerna informerar sina medborgare om att kritikerna har fel.

– Detta är vår chans – kanske vår enda chans – att få detta gjort, eftersom vi har momentum.

– Detta är det enda sättet vi kan göra världen säkrare för våra barn, och våra barns barn – genom att arbeta tillsammans.

Enligt Tedros hotar förslagen inte den nationella suveräniteten.

– Verkligheten är att du skyddar den nationella suveräniteten samtidigt som du stärker den globala hälsosäkerheten, hävdar han.

Samtidigt betonar han att det krävs ett kraftfullt och nytt regelverk.

– Det vi behöver är ett meningsfullt och effektfullt resultat för att stärka den internationella rättsliga ramen för att stärka förebyggandet, beredskapen och responsen mot pandemier. Men om de slutliga produkterna inte ändrar status quo, och om de inte hjälper till att säkerställa kollektiv säkerhet och rättvisa, kommer vi att ha missat vår chans att göra historia.

I sociala medier är många överlyckliga av nyheten att WHO:s planer kan misslyckas.

”Utmärkta nyheter. Fortsätta pressa på, folk”, skriver en användare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program