Labbläcka bakom covid: Gain-of-function orsakade ”största pandemin världen sett”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Det var av allt att döma en labbläcka från gain-of-function-forskning i Wuhan finansierad av amerikanska skattepengar och myndigheter som orsakade covid. Det förklarade den tidigare CDC-chefen Robert Redfield vid en häpnadsväckande utfrågning i kongressen i veckan. Enligt Redfield var den officiella förklaringen direkt ovetenskaplig och byggde på ett ”narrativ” som bestämts från början. Hans egen uppfattning tystades ner.
– Vetenskap har debatt, och de krossade alla debatter, säger han.

Det var på onsdagen som Robert Redfield, tidigare chef för USA:s nationella folkhälsomyndighet CDC frågades ut i kongressen om coronavirusets ursprung.

Enligt Redfield tyder vetenskapen på att covid-19 var resultatet av en oavsiktlig labbläcka i Wuhan i Kina. Detta baserar han på själva virusets biologi och märkliga händelser i Wuhan 2019.

– I september 2019 hände tre saker i det labbet, förklarade han i utfrågningen. Ett, de raderade sekvenserna. Det är mycket ovanligt, forskare brukar inte tycka om att göra det. För det andra beordrade de kommandot och kontrollen över labbet från en civil kontroll till militär kontroll. Det är högst ovanligt. Och för det tredje, vilket jag tycker är väldigt talande, lät de en entreprenör göra om ventilationssystemet i laboratoriet.

– Det finns starka bevis för att en betydande händelse inträffade i laboratoriet i september 2019.

På frågan om Wuhan-institutet sysslade med gain-of-function-forskning på coronavirus, som alltså förändrar virus och får det att spridas lättare mellan människor, svarade han:

– Absolut.

Men enligt Redfield har sådan forskning aldrig, så vitt han vet, lett till något livräddande vaccin.

Han fick frågan om han tror att gain-of-function någonsin stoppat en pandemi.

– Nej, tvärtom, jag tror att det troligen orsakade den största pandemin som världen har sett, svarade han.

Att sars-cov-2-viruset kunde komma från ett labb visste man redan tidigt under 2020. Men när den dåvarande NIAID-chefen Anthony Fauci skulle undersöka ursprunget till viruset och pandemin, uteslöts Redfield från dessa samtal.

– Jag fick veta att de ville ha ett enda narrativ och att jag uppenbarligen hade en annan synvinkel.

– Kom ihåg att den här pandemin startade inte i januari på djurmarknaden. Vi vet nu att det fanns infektioner ända tillbaka i september. Det här var ett narrativ som beslutades. De skulle säga att det kom från djurmarknaden och de skulle göra allt de kunde för att stödja detta, för att avvisa alla diskussioner om möjligheten att det kom från ett laboratorium.

– Jag kände att det inte var vetenskapligt rimligt att detta virus hade gått från en fladdermus till människor och blev ett av de mest smittsamma virus hos människor, påpekade Redfield. Alla virus är inte likadana. När man tittar på coronavirus, SARS och MERS till exempel, när de kom in i den mänskliga arten, som de gjorde via ett mellanled, lärde de sig aldrig att gå människa till människa. Än i dag vet de inte hur man går människa till människa.

Fauci tog fram en studie som argumenterade för att covid-19 kom från en djurmarknad i Kina.

– Jag anser att det är en felaktig studie som i grunden var en del av ett narrativ som de skapade, säger Robert Redfield.

De som styrde narrativet tystade sina motståndare.

– Vetenskap har debatt, och de krossade alla debatter.

Vidare fick Robert Redfield frågan om ”amerikanska skattepengar finansierade den forskning som skapade detta virus?”

– Jag tror det, inte bara från NIH, utan från utrikesdepartementet, USAID och USA:s försvarsdepartement, förklarade han.

Klipp:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program