Kvinnor klipper av sig håret i protest mot klimatförändringar

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

På sociala medier sprider sig bilder på kvinnor som klipper av sig håret i protest mot klimatförändringarna. Vad kvinnorna hoppas uppnå för effekt med protesten är oklart.

Det finns klimataktivister som menar att tillverkningen av schampo och balsam bidrar till klimatförändringarna. Vidare ska även torkningen av långt hår med hjälp av hårtork som drar mycket energi vara en anledning till att klippa håret.

Kvinnor har även innan den industriella eran haft långt hår och då fanns vare sig industriellt tillverkat schampo eller balsam. Det fanns heller inga hårtorkar eller möjlighet att driva dessa hårtorkar.

Bitte Assarmo skriver i ett opinionsinlägg på ”Det Goda Samhället”:

”Och det är just kvinnor som är värst när det gäller meningslösa manifestationer. Jag vet inte varför det blivit så men jag gissar att det åtminstone delvis beror på att den moderna västerländska kvinnan har problem med självbilden.”

Andra klimatalarmistiska manifestationer som somliga ifrågasätter värdet av är till exempel ”Klimatskriket” som var populärt 2013. Där både män och kvinnor samlades för att skrika. På ”Klimatskrikets” hemsida framgår det att skriket syftade till att få upp klimatfrågorna på agendan. De flesta av världens politiska ledare och andra ledande aktörer har under stora delar av 2000-talet deltagit på omfattande toppmöten där enbart klimatfrågan diskuteras. Vidare har frågan tagit stor plats i både FN, EU och i mängder av länders parlament. Frågan har således under mycket lång tid varit högt upp på agendan både globalt och nationellt.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program