Kronprinsessan i möte om ”Agenda 2030”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: Frankie Fouganthin (CC BY-SA 4.0)

Kungahuset är med och driver på FN:s ”Agenda 2030”. Kronprinsessan Victoria har utsetts till ”ambassadör” för FN:s globala hållbarhetsmål, förklarar Kungahuset i en artikel.

Det var i torsdags som Kronprinsessan Victoria hade ett möte om globalisternas ”Agenda 2030”, alltså FN:s ”globala hållbarhetsmål” som går ut på att genomföra en ”omställning” av världen.

Detta utifrån den påstådda klimatkrisen.

Närmare bestämt träffade hon Gabriel Wikström, som är Sveriges nationella samordnare för Agenda 2030, på Slottet i Stockholm.

”Under mötet fick Kronprinsessan en uppdatering om arbetet med Agenda 2030”, skriver Kungahuset på sin hemsida.

Vidare skriver Kungahuset att Kronprinsessan 2016 utsågs av FN:s dåvarande generalsekreterare Ban Ki-moon ”till en av 17 ambassadörer för arbetet med FN:s globala hållbarhetsmål”.

Ambassadörernas uppgift är, förklarar man vidare, att på olika sätt ”främja FN:s mål för hållbar utveckling, Agenda 2030”.

– Det är både en ära och ett nöje för Sverige att kronprinsessan Victoria blivit vald för denna viktiga roll och att hon accepterat. Detta visar att både den svenska regeringen och den svenska kungafamiljen är djupt engagerade i Agenda 2030, aktionen för att nå de globala målen, sade Sveriges dåvarande statsminister Stefan Löfven (S) i ett uttalande.

På FN:s ambassadörshemsida för de globala målen står det om ”Tio år att förändra världen” och att man ”mobiliserar alla, överallt, kräver skyndsamhet och ambition och superladdade lösningar”. Victorias inriktning i Agenda 2030 är att rädda haven.

2016 skrev Expressen i en artikel kallad ”Kronprinsessorna är med i mäktigt nätverk”, att:

”Bakom kursen stod ’Young global leaders’, ett nätverk som Mary varit en del av sedan 2012. Organisationen är världsomspännande och i den ingår även den svenska kronprinsessan Victoria. En annan medlem är författaren Soulaima Gourani. Hon beskriver nätverket som ’världens mäktigaste’.

Redan 2004 rapporterade tidningen NyTeknik att ”Kronprinsessan Victoria, kronprins Hakon av Norge och prins Fredrik av Danmark är alla invalda i den nystartade exklusiva klubben ’Global Leaders of Tomorrow'”. 2003 publicerade DN Kultur en artikel med rubriken ”REPLIK/VICTORIA I DAVOS: Prinsessan är en Global Ledare”.

”Global Leaders of Tomorrow” var egentligen World Economic Forums program mellan 1993-2003. 2005 lanserades ”Young Global Leaders”.

Så sent som i januari 2023 närvarade Prins Daniel officiellt vid World Economic Forum i Davos. Det gjorde han även 2020, enligt Kungahusets hemsida.

Läs även: Experten: ”Klimatkrisen” en myt skapad av FN

Läs Swebbtv Nyheters tidigare artiklar om Agenda 2030 HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program