”Kriget är över. Ryssland har vunnit”, bara lögnerna kvar – enligt Hershs källa

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Seymour Hersh. © Foto: Institute for Policy Studies (CC BY 2.0)

Det officiella narrativet kring Ukrainas offensiv är lögn. Kriget är egentligen över och det finns ingen offensiv längre. Det säger en källa till Seymour Hersh, rapporterar RT. Något stort har hänt i kriget, enligt Hersh. Det är nu vid en vändpunkt, skriver han på sin Substack. Ukrainas ”misshandlade armé” har inte längre någon chans till seger.

Den legendariska amerikanska journalisten Seymour Hersh, som avslöjade att det var USA som bombade sönder Nord Stream för ett år sedan, är tillbaka med nya dräpande uppgifter om kriget i Ukraina.

”Nästa tisdag blir årsdagen för Bidenadministrationens förstörelse av tre av de fyra rörledarna i Nord Stream 1 och 2. Det finns mer jag har att säga om det, men det får vänta. Varför? Eftersom kriget mellan Ryssland och Ukraina, med Vita huset som fortsätter avvisa alla samtal om vapenvila, är vid en vändpunkt”, skriver Seymour Hersh i en färsk artikel på Substack.

Inom amerikansk underrättelsetjänst bedömer man att Ukraina egentligen har gett upp sin offensiv mot Ryssland, och att det enda som förlänger konflikten är Washingtons och Kievs vägran att erkänna sitt misslyckande.

Enligt Hersh källa, en amerikansk tjänsteman som inledde sin karriär med att arbeta emot sovjetisk aggression och spioneri, är narrativet om att Ukrainas offensiv är långsam men stadig, ett påhitt.

– Allt är lögner, förklarar källan. Kriget är över. Ryssland har vunnit. Det finns ingen ukrainsk offensiv längre, men Vita huset och amerikanska medier måste hålla igång lögnen.

Och denna uppfattning är det många som delar inom USA:s underrättelsetjänst, inte minst CIA, hävdas det vidare.

Enligt källan är sanningen den att om den ukrainska armén skulle beordras fortsätta offensiven, skulle den göra myteri.

– Soldaterna är inte villiga att dö längre, men det här passar inte det skitsnack som författas av Bidens Vita huset, påstår källan.

Läs också:

”Offrar män helt i onödan” – Det militära kriget i Ukraina förlorat, men det politiska vansinnet fortsätter

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program