Koranbränningarna en ”false flag”-attack mot Sverige? – ”Ett perfekt exempel”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Är de uppmärksammade koranbränningarna som sker i Sverige en false flag-attack för att misskreditera Sverige? Det tror Swebbtvs vd Mikael Willgert.
– Vi har ju tagit upp det här att han har använt den svenska flaggan, att han satt upp svenska flaggan framför koranen när han tänder på.

Förra veckan rapporterade Dagens Nyheter att den främsta av koranbrännarna i Sverige kan ha kopplingar till Iran.

I så fall skulle alltså främmande makt kunna ligga bakom en ökad hotbild mot Sverige. Han själv förnekar dock att det finns extern inblandning.

Iran hävdar dock att mannen egentligen har kopplingar till Israels underrättelsetjänst Mossad.

– Detta visar ju det som vi sagt tidigare här, att det här är en false flag-attack, säger Swebbtvs Mikael Willgert i en kommentar till Swebbtv Nyheter. Vi har ju tagit upp det här att han har använt den svenska flaggan, att han satt upp svenska flaggan framför koranen när han tänder på och det har ju lett tankarna till att det här inte handlar om koranen. För hans del handlar det om Sverige och att man vill misskreditera Sverige.

– Just detta att han använder den svenska flaggan. Det finns ju ett begrepp som man kallar för false flag-attack. Och det här är faktiskt urtypen för det, nämligen att man går under en främmande nations flagg och gör ett angrepp. Och här har han använt den svenska flaggan och han angriper de muslimska länderna genom att bränna koranen. Det här fick ju sedan Iran att säga att Sverige har förklarat krig mot den muslimska världen. Men allt var ju en bluff i den meningen att Iran i högsta grad är inblandat i att genomföra den här aktionen. Så jag skulle vilja påstå att det han håller på med är ett perfekt exempel på false flag.

Enligt Willgert borde man förbjuda utlänningar att genomföra demonstrationer i Sverige.

– Den här gången är det koranbränningar. Det är inte länge sedan vi hade mängder med inresta eritreaner som stod och kastade sten på polisen på Järvafältet. Vi har andra demonstrationer av utlänningar som sker i Sverige som är omfattande. Det är ingenting som stämmer in på den medborgerliga rättigheten att demonstrera. Det är vår medborgerliga rättighet att kritisera våra makthavare, det är inte alls meningen att den ska användas för att kasta sten på andra eritreaner i Sverige eller skapa de här motsättningarna mot islam.

– Det är uppenbart idag, med öppna gränser, att det går att samla många tusen personer till olika typer av demonstrationer. Det är en ganska obehaglig situation.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program