Klimatvänstern ger sig på maten – inventerar dess ”koldioxidutsläpp”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

New Yorks borgmästare Eric Adams. © Foto: Marc A. Hermann / MTA (CC BY 2.0)

Människor måste börja äta mer växter i stället för kött. Detta för att stoppa den så kallade klimatkrisen, enligt klimatalarmister. I New York har borgmästaren ”inventerat” matens koldioxidavtryck. ”Växtdriven kost” är ”bättre för planeten”, påstår han. Årtalet ”2030”, från globalisternas klimatmarxistiska plan ”Agenda 2030”, upprepas i hans tal.

Klimatglobalisterna har redan lyckats driva igenom ett förödande bilförbud inom EU. Nya bensin- och dieselbilar ska stoppas till år 2035, vilket kraftigt hotar människors frihet.

Men de ger sig också på maten, på olika sätt.

New Works demokratiska borgmästare Eric Adams säger nu att han ska minska stadens ”livsmedelsbaserade utsläpp” med en tredjedel fram till 2030. Detta efter att han gjort en ”inventering” av så kallade växthusgasutsläpp som inkluderar utsläpp från mat.

– Det är lätt att prata om utsläpp som kommer från fordon och hur det påverkar vårt koldioxidavtryck. Det är lätt att prata om utsläppen som kommer från byggnader och hur det påverkar vår miljö, men nu måste vi prata om nötkött. Och jag vet inte om folk verkligen är redo för det här samtalet, sade han på en pressträff.

– Jag är glad att kunna meddela att vi för första gången i vår stads historia mäter hur stor inverkan våra matval har på våra utsläpp.

Enligt Adams är mat den tredje största källan till städers ”utsläpp”.

– Men all mat är inte skapad lika. Den stora majoriteten av maten som bidrar till våra utsläppskriser finns i kött och mejeriprodukter. Vi vet redan att en växtdriven kost är bättre för din fysiska och mentala hälsa, och det är jag ett levande bevis på. Men verkligheten är, att tack vare denna nya inventering, kommer vi att ta reda på att det är bättre för planeten.

– Det är därför vi idag har åtagit oss att minska stadens matutsläpp med 33 procent till 2030 och att utmana våra partners inom den privata sektorn att minska med 25 procent till 2030. Vad detta innebär är att förändra de typer av mat vi köper och serverar. Vi har redan påbörjat detta arbete på våra sjukhus och våra skolor.

Den grupp av människor som redan är redo att äta växter i stället för kött, för att ”rädda planeten”, är barnen, påpekade borgmästaren.

– En ung flicka stoppade mig häromdagen och sa: ”Tack för de köttfria måndagarna och växtdrivna fredagen.” Våra barn är redo. De är redo att äta välsmakande näringsrätter, fortsatte han. Vi går i rätt riktning. New York Citys hälsovård och sjukhus serverar växtbaserade måltider som standarderbjudande och är på väg att servera 850.000 växtbaserade måltider i år.

Se:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program