”Klimatreligionen” jämförs med forntida kulturer som ”dödade sina barn för att förändra vädret”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Hur lång tid tar det innan klimatalarmisterna börjar med mänskliga offer? Den frågan ställs i en artikel i RT. Artikelförfattaren ser nämligen likheter mellan dagens klimat- och miljörörelse och forntid kulturer som offrade sina barn för att betvinga naturen.

”Klimatreligionen”, som vissa kallar det, är väldigt stark i västvärlden. Här publiceras sällan några motargument i media till den rådande doktrinen.

Men hur stark är den egentligen i andra länder?

Den stora ryska nyhetskanalen RT har publicerat en artikel av juridikprofessor Augusto Zimmermann i Australien som redan i rubriken undrar hur lång tid det tar innan de ”klimatreligiösa” börjar med mänskliga offer.

Historien lär oss nämligen, enligt professorn, att vissa forntida civilisationer dödade sina barn för att förändra vädret.

”De brukade praktisera barnoffer för att blidka sina gudar i ett försök att uppvakta deras goda nåder”, skriver han.

Man trodde att mänskliga offer kunde tvinga naturens krafter till människans fördel.

Aztekerna, förklaras det vidare, dödade till exempel människor på ett fält med pilar i tron att blodet skulle befrukta jorden.

Den moderna miljörörelsen tror också att man kan förändra vädret. Likaså innefattar den en vision om ”synd och omvändelse – fördömelse och frälsning”, skriver artikelförfattaren.

Inom klimat- och miljörörelsen finns det också en tydlig idé om att att mänskligt liv är ett hot mot miljön. Och nytt liv, alltså fler bebisar, ses som något som leder till ökade växthusgasutsläpp och mer konsumtion av naturresurser. Man varnar för ”överbefolkning”, vilket man gjort länge.

”I kärnan av klimatförändringsextremisternas tro finns två huvudprinciper: att människor kan kontrollera vädret och att människor kommer åstadkomma världens undergång om de inte respekterar naturen. Detta låter som religiösa skrifter, och även om miljöaktivister lätt kommer tillhandahålla vetenskaplig forskning för att backa upp sina uttalanden, kommer de sällan att tolerera motargument – som när någon påpekar att ingen av deras apokalyptiska förutsägelser hittills har gått i uppfyllelse”, skriver Augusto Zimmermann i RT.

Därför tycker han att den här ”kulten” måste avslöjas och utmanas.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program