Klimatregeringen gasar för att uppnå globalisternas agenda

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Den nya regeringen har inte alls gett upp ”klimatfrågan”. Tvärtom. Man har i stället skapat ett ”superdepartement” som ska göra Sverige klimatneutralt till år 2045. Frågan är en viktig prioritet. Klimatförändringarna är nämligen ett ”allvarligt hot” mot Sverige, påstår statsminister Ulf Kristersson (M), energi- och näringsminister Ebba Busch (KD) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) på DN Debatt.

Det är i en debattartikel i DN som regeringen varnar för så kallade klimatförändringar och nu bjuder in till ett ”nationellt klimatmöte”.

Till klimatmötet, som ska hållas innan sommaren, kommer man bjuda in företag, fackföreningar, så kallade forskare och civilsamhället.

I debattartikeln framgår det tydligt att den nya högerregeringen är lika fanatisk när det gäller ”klimatkrisen” – som enligt experter är en myt – som den förra.

Regeringen har skapat vad man kallar för ett ”superdepartement”, eller klimat- och näringslivsdepartementet.

Klimatpolitiken ska alltså inte tas bort, utan läggas om. Den ska genomföras på ett annat sätt. I höst kommer man även presentera en klimathandlingsplan om hur det långsiktiga arbetet för att nå de ”nationella klimatmålen” till 2030 och 2045 ska gå till.

Den svenska regeringen vill ”leda det globala klimatarbetet”.

Transporter och industri ska elektrifieras, och för att lyckas med det måste elnätet stärkas samt elproduktionen och laddinfrastrukturen byggas ut, förklaras det.

Regeringen planerar bland annat mer sol- och vindkraft, men också mer kärnkraft. Samtidigt ska tillståndsprocesserna förenklas.

”För att nå hela vägen till nollutsläpp krävs en ny klimatpolitik. Näringslivet måste få rätt förutsättningar så att investeringarna i fossilfri energi och gröna innovationer kan öka”, skriver ministrarna i sin debattartikel.

”Klimatförändringarna är ett allvarligt hot. Men klimatpolitiken rymmer också stora möjligheter. Därför förändrar vi nu den kortsiktiga politik som ofta har haft fel fokus. Delmålen är viktiga och det långsiktiga målet är tydligt – 2045 ska Sverige vara klimatneutralt. För ett grönare, friare och tryggare Sverige”, påpekas det vidare.

I sociala medier kritiseras regeringens klimathysteri. Det påstås bland annat att det är World Econmic Forum som i grunden styr den här agendan, och att klimatfrågan egentligen handlar om att ”tvätta pengar”, alltså att det är en påhittad kris för att kunna ta pengar från vanliga människor med hjälp av meningslösa klimatskatter.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program