”Klimatkrisen” ska forma den nya världsordningen

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Framtidens ”internationella ekonomiska ordning” ska byggas utifrån en hantering av ”klimatkrisen”, förklarade USA:s nationella säkerhetsrådgivare Jake Sullivan under globalisternas årsmöte World Economic Forum i Davos.

Det var under årets World Economic Forum som USA:s nationella säkerhetsrådgivare Jake Sullivan bland annat diskuterade framtiden för världen.

WEF:s Børge Brende påpekade att världen verkar vara på väg mot en ny ordning och undrade ”hur kan vi undvika att den nya världsordningen blir som en djungel som växer tillbaka”.

Enligt Brende befinner sig världen just nu mellan en gammal och ny världsordning.

Jake Sullivan delar inte riktigt uppfattningen att det handlar om en totalt ny världsordning, snarare en ny epok.

– Eran efter kalla kriget har nått sitt slut, vi är i början av något nytt. Vi har kapacitet att forma hur det ser ut, svarade han.

Många av kärnprinciperna och kärninstitutionerna i den befintliga ordningen kommer återstå ”anpassade för de utmaningar som vi står inför idag”, enligt Sullivan.

Den nya ordningen ska bland annat byggas utifrån ”klimatkrisens” behov.

– En del handlar om geopolitik och visar att brott inte lönar sig – alltså, du kommer betala ett allvarligt pris för den sortens aggression vi sett från sådana som Ryssland, fortsatte Jake Sullivan.

– En del av det handlar om geoekonomi och hur vi bygger eller uppdaterar den internationella ekonomiska ordningen på ett sätt som tillgodoser behoven hos arbetande människor, hanterar klimatkrisen, tar itu med verkligheten i denna stora icke-marknadsekonomi, Kina.

Se klipp:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program