Kina: EU borde förstå ”grundorsakerna” till Ukrainakonflikten

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bild: Ukrainas flagga/Government of Ukraine

Europas tjurskalliga inställning till Ukrainakrisen fungerar inte. EU borde i stället försöka förstå och lösa ”grundorsakerna” till konflikten, enligt Kina, uppger RT.

Kina verkar ha tröttnat på västvärldens enögda syn på Ukrainakriget. ”Ukraina måste vinna,” ”Mer vapenleveranser är snabbaste vägen till fred”. Ungefär så har det låtit.

I stället borde Europa fokusera på att identifiera och hitta en lösning på ”grundorsakerna” till konflikten. Det sade Kinas särskilda representant för eurasiska frågor, Li Hui, på onsdagen.

Kina står fast vid att man vill se fredssamtal och en politisk lösning på kriget. Kina tycker alla inblandade parter borde försöka uppnå förhandlingar samt ett ömsesidigt förtroende.

För det finns ingen universallösning på konflikten.

– Kina stöder europeiska länder att börja med grundorsakerna till krisen och hitta lösningar på både symtom och grundorsaker, samt att göra ansträngningar för den europeiska kontinentens långsiktiga stabilitet, sade Li enligt RT.

Vidare påpekade han att Kina vill upprätthålla nära samtal med Tyskland gällande Ukrainafrågan.

Tidigare i veckan påstod Vladimir Putin att det inte var Ryssland som startade kriget och att det man egentligen försöker göra med sin militära operation är att stoppa det krig som inleddes mot den ryska befolkningen i östra Ukraina efter den USA-ledda statskuppen i Kiev 2014.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program