Kina börjar vaccinera treåringar

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Kina ska börja vaccinera barn från tre års ålder mot covid-19, uppger Time. Men det är inte det enda landet där små barn vaccineras mot sjukdomen.

I USA förbereder sig myndigheterna på att börja covidvaccinera barn 5-11 år gamla.

I Kina, där 1,07 miljarder av landets 1,4 miljarder invånare är ”fullvaccinerade” mot covid-19, klättrar man ännu längre ner i åldern.

Där ska man vaccinera barn från tre års ålder. Minst fem provinser i landet har meddelat att barn mellan 3-11 år måste injicera sig mot covidsmittan.

Men Kina är inte värst. Kuba vaccinerar barn från två årsålder, med sitt eget tillverkade vaccin Soberana, som inte är internationellt godkänt.

Under hela den så kallade pandemin har Kina slagit ned hårt mot lokala utbrott av coronaviruset. Landet har en nolltolerans mot smittan.

I måndags stängde den turismberoende provinsen Gansu i nordvästra i Kina ner alla turistmål sedan man upptäckt nya covidfall. I Inre Mongoliet måste alla invånare hålla sig inomhus på grund av ett annat utbrott, skriver Time.

Men i Kina handlar det om relativt få fall. De senaste dagarna har Kina registrerat ett 40-tal fall om dagen – i hela landet. Enligt TT har staden Langzhou, som ligger i provinsen Gansu, försatts i en ”fullskalig lockdown” på grund av nya covidfall. Det innebär att stadens fyra miljoner invånarna nu bara får lämna sina hem i nödfall.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program