KD i skottgluggen under uppjagad debatt om abort på sociala medier

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Faksimil riksdagens webbtv

En uppjagad debatt har uppstått på sociala medier om abort i Sverige. Detta efter att ett beslut om att upphäva den federala abortlagstiftningen i USA fattades och efter att Ebba Busch gjort ett abortutspel.

På sociala medier är det flera som ifrågasätter varför debatten om abort i Sverige överhuvudtaget trendar, då det är i USA abortlagstiftningen ändrats. Numera är det upp till delstaterna själva att besluta om abortlagstiftningen efter ett beslut i den amerikanska högsta domstolen. Samtidigt är samtliga åtta partier i riksdagen för den nuvarande abortgränsen, vilket ytterligare får folk att ifrågasätta varför saken debatteras överhuvudtaget.

Debatten tog extra skruv på sociala medier efter att Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch ville att alla partier skulle skriva på ett abortkontrakt, något hon bland annat lyfte under en debatt i SVT mot Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi. Detta kontrakt syftade till att alla partier förbinder sig att stå upp för den svenska abortlagstiftningen. Flera abortliberaler ville då påskina att Kristdemokraterna skulle vilja ändra lagstiftningen avseende abort om de bara gavs möjligheten. Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand uppmanade istället Ebba Busch att skriva på ett kontrakt med honom, vilket skulle syfta till att försöka minska antalet aborter istället.

Personen bakom Twitterkontot Memingenjören menade att Ebba Busch låter sig tryckas ner av den samlade vänstern, vilket bland annat hennes utspel om ett abortkontrakt är ett bevis för enligt honom.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program