KATERINA JANOUCH:
Våldspandemin mot svenska barn borde leda till politiska restriktioner – men regeringen struntar i de utsatta

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Trots ljugande krönikörer i mainstreammedier, personer som likt propagandamegafonen Lars Lindström i Expressen försöker måla över verkligheten och hävdar med en dåres envishet att den ökande brottsligheten bara är sverigedemokratiskt påhitt, talar fakta och undersökningar från självaste BRÅ sitt dystra språk. Den senaste undersökningen som publicerades den 15 december visar att antalet så kallade ungdomsrån har ökat kraftigt i hela landet och att våld och förnedring är allt vanligare inslag, särskilt när det är flickor i Stockholmsområdet som rånar. Två tredjedelar av dem som rånar har utländsk bakgrund, medan de flesta som blir rånade är etniska svenskar. Rånarna tar sig också från utsatta områden till mer välsituerade. Denna våldspandemi är dock något som våra politiker står förlamade inför. Istället vänder de offren ryggen då de inte vill låtsas om våldets kulturella och etniska dimension, trots att dessa strukturer varit känd i flera decennier.

Antalet anmälda rån mot personer under 18 år har mer än fördubblats i Sverige under perioden 2015–2019, och de som misstänks är i huvudsak 15–20 år. Även den självrapporterade utsattheten för rån har ökat kraftigt bland ungdomar. Åter blir det debatt som strax slaknar. Man konstaterar att det är en bedrövlig utveckling vi ser och sen sopas detta under mattan. Men skadorna och lidandet går inte att negligera. Snart är alla drabbade eller känner någon som drabbats. Bara jag själv känner till flera fall av grovt våld gentemot unga människor, brott som skett under hösten. Inga misstänkta finns. Polisen lämnar inga signalement. Men såren i de drabbades kroppar och psyken sitter kvar i åratal framåt även om ärren bleknar.

Redan 2005 lades det fram en uppsats vid Lunds Universitet som hade utländska ungdomars förakt och hat mot svenska jämnåriga som tema.  Uppsatsens titel var ”Vi krigar mot svenskarna : unga rånare om hur och varför de begår brott”. Författaren Petra Åkesson beskriver genom intervjuer med elva invandrarpojkar i åldrarna 15-17 år hur de ser på ungdomar i landet de invandrat till.

Ur uppsatsen:

”När vi är ute på stan och rånar, så krigar vi, vi krigar mot svenskarna!” Det är ett argument som de pojkarna som intervjuats använder för att förklara vilka känslor de får när de rånar. Jag frågade även ungdomarna på Villaskolan vad de menade med att ”kriga” mot svenskarna och de svarar: ”jo, det är ett krig mot svenskarna, vi bråkar om sakerna”. En av pojkarna från Villaskolan förklarar vad makt betyder för honom och säger följande: ”makt för mig är att svenskarna ska se på mig och lägga sig ner på marken och pussa mina fötter”. I detta sammanhang berättar pojken att det endast handlar om att svenska personer ska ”pussa” hans fötter och att det inte alls vore samma sak om några andra personer skulle utföra handlingen. De ovanstående citaten visar att pojkarna medvetet vill bråka och hota svenskarna och det bidrar till att pojkarna utvecklar ett illvilligt och elakt uppförande.

Pojkarna i Åkessons uppsats kom alla från Malmö. De är i dag vuxna och jag undrar om de alla ens är i livet? Våldet har sedan 2005 eskalerat och Malmö kallas inte för intet Bagdad eller Beirut. Och våldet som tidigare koncentrerats till ”utanförskapsområden” flyter ut. Snart är hela Sverige ett enda stort utanförskapsområde, där kriminella söker sig till lugnare områden där de begår sina rån och övergrepp. Ingen svensk går längre fredad eller säker i sitt eget land. Det är ett assymetriskt inbördeskrig som pågår, där invandrare attackerar ursprungsbefolkningen och skapar otrygghet. Men också polarisering, där politiskt korrekta individer relativiserar detta importerade våld och skyller på ”socioekonomiska” orsaker. Motfrågan blir då, varför förnedringsrånades inte unga på till exempel 40- och 50-talet? Klassklyftorna fanns precis som nu även då.

I februari 2020 begärde Sverigedemokraterna att riksdagen skulle ordna en särskild debatt om svenskfientlighet, efter ett av alla de uppmärksammade förnedringsrånen. Redan då började vi se oacceptabla siffror på antalet förnedringsrån där svenska ungdomar utsattes för utländska förövares grova våld. Det blev ingen debatt då.

Hösten 2021 anordnade sverigedemokraterna Björn Söder och Tobias Andersson ett seminarium om svenskfientligheten som åter var på tapeten, eftersom problematiken bara blir värre. De bjöd in övriga riksdagsledamöter för att höra tre unga svenska pojkars berättelse om hur de blivit förnedringsrånade ­– men inget annat parti deltog förutom Sverigedemokraterna själva. Det säger en hel del om hur övriga partier ser på saken. I deras värld spelar svenska barn och ungdomar ingen roll. Man älskar att tala om rasism när den handlar om utomeuropeiska invandrare, men när det ena folket utsätts för systematisk kriminalitet tittar man bort.

Jag undrar när denna pandemi av förnedringsrån mot svenska barn och ungdomar ska börja tas på allvar av våra styrande? När tänker regeringen tillsätta en kriskommission? Som det är nu växer svenska ungdomar upp i skräck, med budskapet att de är mindre värda än sina invandrade jämnåriga. Den som vittnar hotas, och de invandrade ungdomarna har ofta större nätverk, ibland hela klaner i ryggen, medan de svenska barnen kanske bara har en ensamstående frånskild mamma vid sin sida. Pengar satsas på fritidsgårdar (som används som centraler åt kriminella gäng) och man talar om alla människors lika värde. men det gäller alla utom svenska barn och unga. Sveket är monumentalt. Och sådden av bitterhet och hat liknar ingenting vi tidigare sett. Jag brukar fråga, vad är det för slags samhälle som inte står upp för sina barn? Svaret är, ett iskallt samhälle fullt av cyniska maktmissbrukare som vänder sitt eget folk ryggen. De värsta förbrytarna är inte förnedringsrånarna själva. De värsta förbrytarna är gänget i Rosenbad.

KATERINA JANOUCH
programledare Swebbtv, författare och journalist, aktuell med satirboken ”Helt Oacceptabelt” som du kan köpa här

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program