KATERINA JANOUCH:
I Försvarsmakten får du vara islamist – men Sverigevänliga kvinnor sparkas utan pardon

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Älskar du Sverige? Är du kritisk till att migrationspolitiken spårat ur och integrationen är ett fiasko? Är du sugen på att försvara ditt land inom militären? Då ska du nog tänka om. Ännu en gång visar sig Försvarsmakten från sin allra pinsammaste sida. Pratet om att alla är välkomna och mantrat ”alla människors lika värde” är en regnbågspaketerad lögn. För det finns visst en grupp människor som inte är välkomna i Försvarsmakten, och det är motsägelsefullt just de som brinner för sitt land allra mest. Sverigevänner, de som är kritiska till att vårt land inte längre värnar om sin nationella identitet. De, som vill att vårt samhälle tillfrisknar från våld, extremism och konsekvenserna av en okontrollerad och misslyckad invandringspolitik. Det blev väldigt tydligt igår när det avslöjades att en ung kvinna stängts av från utbildningen som signalist inom Hemvärnet för att hon twittrat kritiskt om just migrationspolitiken.

Jag tittar på Försvarsmaktens rekryteringsfilm, som riktar sig till unga. Antirasister, gamers, feminister, plugghästar och kattmänniskor är välkomna, vilket illustreras bland annat med två unga tjejer med huvudet täckt av muslimsk slöja. Mer inkluderande än så kan man väl knappast bli i dagens ängsliga Sverige? Men låt dig inte kollras bort. Pratet om mångfald är relevant, bara så länge mångfalden passar in i ett politiskt korrekt vänsternarrativ.

Man kan tycka att det borde vara högre i tak i just Försvarsmakten, men icke. Fokus är på Pridetåg och HBTQ-frågor. Som om sexuell läggning är det viktigaste när det kommer till ett lands militära försvar. Att inte ordna in sig i ledet och jubla över att Sverige årligen tar emot hundratusen nya invandrare främst från Mellanöstern och Afrika, varav en stor del kommer att leva på bidrag samtidigt som de bygger ett islamskt parallellsamhälle i Sverige, är däremot en kardinalsynd om vi får tro Försvarsmaktens representanter. Den som uttrycker åsikter som inte går i linje med socialdemokratiska eller miljöpartistiska tankemönster får räkna med att bli granskad, kartlagd, ifrågasatt och utesluten. Det hände Evelina Hahne, 26, ung mamma, civilingenjör och bosatt i Stockholm med engagemang för Sverige och ett Twitterkonto där hon skriver vad hon tycker och tänker. Inför sina 7000 följare har hon kritiserat svensk migrationspolitik. Det är en het potatis och en politisk no go-zon i Försvarsmaktens ögon.

I oktober förra året ansökte Evelina Hahne om att gå Hemvärnets grundläggande två veckors soldatutbildning för frivilliga (GU-F). Försvarsmaktens rekryteringshandläggare Pierre Andersson var den som intervjuade Evelina inför antagningen. Tanken var att hon skulle gå utbildningen i mars, och sista januari var sista dagen för anmälan. Men i förra veckan fick hon mejl från Pierre Andersson, handläggaren, om att de hade avbrutit hennes ansökan och att beslutet inte går att överklaga. När Evelina undersökte saken visade det sig snabbt att det var på grund av sin aktivitet på Twitter som man valde att sparka ut henne från Hemvärnet. Evelina har nämligen ”fel värdegrund” – något man inte kunnat specificera, och vägrar diskutera närmare. Återigen anförs ”alla människors lika värde” (för övrigt en felöversättning) som motivering till att man gjort sig av med Evelina.

I fredags ringde Hahne upp Pierre Andersson för att få en förklaring. Men handläggaren hänvisade till att beslutet hade fattats ”högre upp” – närmare bestämt av överstelöjtnant Johan Midenby. Evelina ringde då Midenby, och lyckades i samtalet få honom att medge att han visste att Evelina är gift med William Hahne, tidigare vice förbundsordförande för Sverigedemokraternas dåvarande ungdomsförbund SDU och senare engagerad i partiet Alternativ för Sverige. Evelina är också engagerad i AFS, men har ingen formell position i partiet. I det inspelade samtalet hänvisar Midenby till ”Evelinas man” vid flera tillfällen men bedyrar samtidigt att beslutet inte hade fattats på grund av politisk åskådning.

– Nej, det har det inte. Jag vet inte fullt ut vad du har för politiskt engagemang: Vi har inte gjort någon djupare sökning på din politiska ställning, säger han – vilket är en ren lögn. Rekryteringsansvarig Pierre Andersson erkänner att beslutet grundar sig på Evelinas Twitterinlägg, som Försvarsmakten kartlagt.

– Vi kollade en del saker som du skrev på Twitter. Det var saker där som du skrivit som jag inte bedömde vara förenliga med försvarsmaktens värdegrund. Då tog jag beslutet att avbryta, säger Pierre Andersson i det inspelade samtalet.

Andersson vägrar dock att svara på vad Evelina Hahne har skrivit som strider mot Försvarsmaktens värdegrund.

– Nu har vi tagit det här beslutet och det går tyvärr inte att överklaga, säger han, och säger också att han inte tänker prata vidare om

Evelina Hahne ber att få veta vad i värdegrunden som hon anses ha brutit mot.

– Det är… alla människors lika värde, svarar Pierre Andersson.

Pierre Andersson tar själv tydlig politisk ställning offentligt. Han gillar grupper som ”Sverigedemokraterna i riksdagen – Nej tack” på Facebook och sprider Prideflaggor på Linkedin. När Fria Tider får tag på Pierre Andersson är han inte speciellt pratsam. Han hänvisar till chefen för Livgardesgruppen och lägger på luren.

2013 rapporterade Fria Tider att Försvarsmakten hade förbjudit invandringskritik på fritiden för sina anställda. ”Det går till exempel inte att i sin tjänst skriva under på att mångfald på en arbetsplats är en tillgång och något man vill främja och verka för, för att sedan engagera sig mot invandring på fritiden. Trovärdigheten skulle bli lidande, inte bara för medarbetaren själv utan för hela Försvarsmakten”, skrev Försvarsmakten på sin hemsida då. Dagen efter att Fria Tider uppmärksammat formuleringen hade den dock strukits från försvarets hemsida. När Fria Tider då ringde upp Försvarsmakten förklarade man att förbudet mot invandringskritik var ett olycksfall i arbetet.

Det är dock inget olycksfall att man nu sparkar en systemkritisk ung kvinna från en utbildning i Hemvärnet. Det är inte heller olycksfall i arbetet att man öppet gör reklam för Försvarsmakten med två slöjklädda kvinnor. På vilket sätt är islamistiskt kvinnoförtryck förenligt med jämställdhet och pratet om alla människors lika värde? På vilket sätt kan bokstavstroende muslimska kvinnor överhuvudtaget vara aktiva inom det svenska försvaret, när deras ideologi går ut på att man alltid är mest lojal mot Allah och inte mot en världslig organisation? Naiviteten och den politiska korrektheten är faktiskt patetisk. Hyckleriet är komplett och samtidigt väcker Försvarsmaktens agerande en rad oroväckande frågor. Hur vänstervriden har Försvarsmakten egentligen blivit, och anser man att den primära uppgiften är att försvara Sverige och göra det som är bäst för vårt land? Fallet Evelina Hahne skapar en rad berättigade tvivel.

KATERINA JANOUCH
programledare Swebbtv, författare och journalist, aktuell med satirboken ”Helt Oacceptabelt” som du kan köpa här

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program