Katastrofsiffror för flera riksdagspartier

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Flera svenska riksdagspartier uppvisar katastrofsiffror i opinionen. Särskilt Centerpartiet har förlorat omfattande stöd och sjunker snabbt ner mot fyraprocentsspärren.

Efter att Centerpartiet valde den kontroversiella Muharrem Demirok till partiledare för partiet har de sjunkit som en sten i opinionen. Centerpartiet gjorde redan under valet 2022 ett katastrofval, men den nedåtgående trenden har accelererat med den nya partiledaren. Enligt den sammanvägda opinionsmätningen av alla opinionsmätningar som Statistisk Opinion gör, så har Centerpartiet tappat 2,2 procent jämfört med det svaga valresultatet och har nu 4,5 procent av stödet.

Det är inte bara Centerpartiet som har det tufft. Liberalerna har också tappat kraftigt jämfört med valresultatet och ligger under fyraprocentsspärren på 3,5 procent. Inför valet 2022 var det många som talade om vikten av att Liberalerna fick stödröster för att klara sig, vilket kan förklara tappet i opinionen när det inte är valtider. Det är inte bara Liberalerna som krisar bland Tidöpartierna, även Kristdemokraterna har tappat stöd jämfört med valresultatet och balanserar på fyraprocentsspärren med 4,1 procent av väljarnas stöd. Partiledaren Ebba Busch har blivit anklagad från flera håll för att ha svikit vallöften.

Inom det rödgröna blocket är det inte heller muntert, förutom Centerpartiets ras så har även Miljöpartiet tappat från valresultatet och ligger nu på precis fyra procent enligt Statistisk Opinions sammanvägda mätning. Miljöpartiet har under flera år varit ett parti i kris, trots att politiskt korrekt media pumpar ut domedagspropaganda om en förestående klimatkatastrof – klimatpolitiken är Miljöpartiets viktigaste kärnfråga.

Socialdemokraterna fortsätter att ha rekordstarka siffror med 36,3 procent av stödet, vilket är sex procent över valresultatet. Sverigedemokraterna har tappat 2 procent av stödet och landar in på 18,5 procent. Moderaterna har gått upp något och landar enligt den sammanvägda mätningen på 20 procent. Vänsterpartiet har också ökat svagt uppåt och samlar 7,5 procent av väljarkåren bakom sig.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program