Kasselstrand: Facebook har blockerat mig – ”Jag tror det är medvetet”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: AFS-Youtube/Skärmdump Twitter

Facebook har blockerat AFS-ledaren Gustav Kasselstrands tillgång till sin sida på plattformen, uppger partiledaren i ett inlägg på Twitter. Blockeringen ska ha skett i söndags – en vecka innan valet. Därmed är han förhindrad att sprida information.

Många befarade att nätjättarna skulle blanda sig i det svenska riksdagsvalet. Och det är precis vad som nu ser ut att ha hänt – en vecka innan valet.

Enligt Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand är han blockerad från Facebook.

Och detta ska han varit sedan i söndags. Han är också utestängd från partisidan, hävdar han.

Partiledarens sista inlägg på Facebook är från 3 september.

”Sedan i söndags har Facebook blockerat min tillgång till alla sidor. Jag har för närvarande ingen tillgång till min egen sida med 22 tusen följare eller partisidan Alternativ för Sverige med 60 tusen följare”, skriver Kasselstrand på Twitter.

”Därför har jag inte kunnat dela någon information om våra avslutande torgmöten och valfinalen. Bilden som syns högst upp på min sida är fortfarande den västsvenska turnén som redan är genomförd.”

Kasselstrand säger att han inte kan göra nånting alls. Han kan inte ens försöka häva blockeringen.

”Kan inte göra någonting – inte ens svara på frågor eller kommentarer… Jag är till och med blockerad från att försöka häva blockeringen”, fortsätter han på Twitter.

– Jag tror det är medvetet inför valet. Det går såklart inte att bevisa men det kan knappast vara slump att Facebook en vecka innan valet blockar min tillgång och låter den fortsätta, säger Gustav Kasselstrand till Samnytt.

Facebook påstår att han måste slutföra sin ”publiceringsauktorisering”, men enligt Kasselstrand finns det inget att slutföra, säger han i Samnytt och påpekar att han haft kontot i tio år. Facebook påstår alltså inte att han publicerat något otillåtet, utan hänvisar i stället till byråkratiska fel – som han inte kan lösa. Han har försökt kontakta Facebook, men utan något svar.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program