Kärnvapen kan sättas in i Ukraina – invånare i Nato-länder varnas

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Official White House Photo by Chuck Kennedy/Public domain

Rysslands förre president Dmitrij Medvedev klargör nu att Ryssland inte utesluter att använda strategiska kärnvapen i kriget mot Ukraina. Östra delarna av Ukraina väntas snart formellt införlivas i Ryssland, något som skulle förändra hela konflikten.

Det är Rysslands hårdföre tidigare president Dmitrij Medvedev som aviserar att strategiska kärnvapen kan användas i kriget mot Ukraina och Nato.

Redan i helgen planeras folkomröstningar i delar av de ryskspråkiga regionerna i östra Ukraina om att införlivas i Ryssland.

Detta skulle förändra situationen. Attacker mot dessa områden blir då angrepp mot Ryssland.

Blir områdena formellt en del av Ryssland, vilket de lär bli, kan de ”enligt Moskvas kärntekniska doktrin ha rätt till skydd från ryska kärnvapen”, förklarar Reuters.

”Folkomröstningar kommer hållas och Donbass-republikerna och andra territorier kommer accepteras in i Ryssland. Försvaret av alla territorier som anslutit sig kommer avsevärt stärkas av den ryska försvarsmakten. Ryssland har meddelat att inte bara mobiliseringskapacitet, utan även att alla ryska vapen, inklusive strategiska kärnvapen och vapen baserade på nya principer, kan användas för sådant skydd”, skriver Medvedev på Telegram och fortsätter:

”Därför behöver inte diverse pensionerade idioter med generalsränder skrämma oss med prat om ett Nato-angrepp mot Krim. Hypersoniska missiler kommer garanterat kunna nå mål i Europa och USA mycket snabbare. Västvärldens etablissemang och alla medborgare i Nato-länder i allmänhet måste förstå att Ryssland har valt sin egen väg. Det finns ingen väg tillbaka.”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program