”Kan kosta dig valet” – Bidens anhängare lämnar i drivor efter Israelstödet

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

USA:s president Joe Biden. © Foto: Official White House Photo by Adam Schultz

USA:s president Joe Biden blir nu övergiven av sina egna medarbetare på grund av hans stöd till Israel, rapporterar Newsweek. Volontärer lämnar i massor, varnar en grupp som arbetar med Joe Bidens omvalskampanj.

Personer som arbetar med den amerikanska presidenten Joe Bidens omvalskampanj varnar nu för att hans anhängare, hans volontärer, slutar ”i drivor” på grund av Vita husets stöd till Israel.

Israels bombningar av Gaza har hittills dödat över 22.000 människor.

”Vi gick med i den här kampanjen eftersom de värderingar som du – och vi – delar är värda att kämpa för. Rättvisa, empati och vår tro på människolivets värdighet är ryggraden i inte bara det demokratiska partiet, utan i landet. Men er administrations svar på Israels urskillningslösa bombningar i Gaza har i grunden varit motstridiga mot dessa värderingar – och vi tror att det kan kosta dig valet 2024”, skriver Bidens kampanjanställda i ett brev.

Vidare kräver de bland annat en omedelbar, permanent vapenvila i Gaza och att USA avslutar sitt villkorslösa militära bistånd till Israel.

De kräver också att den amerikanska presidenten arbetar för att få slut på ”apartheid, ockupation och etnisk rensning” i Palestina.

Enligt medarbetarna, som kallar Israels agerande för ”folkmord”, ogillar 72 procent av unga väljare Bidens Israelpolitik.

Det räcker inte att bara vara ett alternativ till Donald Trump, påpekar de, utan man måste också göra rätt och ta hänsyn till väljarnas känslor.

”Ni har flera gånger sagt att tystnad inför kränkningar av de mänskliga rättigheterna är medskyldighet. Vi är överens, det är därför vi uttalar oss nu. Varje minut som går utan vapenstillestånd är ytterligare ett liv som går förlorat – ett liv som kunde ha räddats med politiska åtgärder från dig. Som er personal anser vi att det är både ett moraliskt och valmässigt imperativ för er att offentligt uppmana till ett slut på våldet”, skriver de till Biden.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program