Journalist: Tog fyra sprutor, blev svårt sjuk – ”Vad gjorde vaccinet för nytta?”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Arkivbild. © Foto: Frankie Fouganthin (CC BY-SA 4.0)

Journalisten Elisabet Höglund berättar nu att hon blivit ”svårt sjuk i covid-19”. Det skriver hon på Twitter och i ett blogginlägg. Samtidigt undrar hon vad det så kallade vaccinet egentligen gjorde för nytta. Hon har tagit fyra sprutor, men avstod den femte, eftersom hon misstänkte att substansen kan leda till långsiktiga neurologiska biverkningar.

Det är den tidigare SVT-journalisten Elisabet Höglund som nu skriver om sina erfarenheter av covid-19 och det så kallade ”vaccinet”.

På Twitter förklarar hon att hon och hennes man nu ligger ”svårt sjuka i covid-19” – trots att hon tagit fyra vaccinsprutor. Hennes man uppges ha tagit tre.

”Vad gjorde vaccinet för nytta egentligen?”, frågar hon sig.

I ett blogginlägg berättar hon mer ingående om vad som hänt. Hon skriver bland annat att hon inte känt sig så här sjuk på flera år, och att hon egentligen inte ens orkar skriva. Men hon skriver ändå, påpekar hon, eftersom hon tycker det är viktigt att folk får veta.

När Elisabet Höglund för någon månad sedan fick en kallelse om att ta en femte covidspruta bestämde hon sig för att avstå, eftersom hon ”under en längre tid har haft vissa misstankar om att vaccinet i sig ger långsiktiga biverkningar av neurologisk art”.

”Ända sen jag fick den första sprutan den 6 april 2021 har jag känt mig konstigt trött, deprimerad och har haft ständig panikångest, tappat all den energi jag alltid har varit fylld av, varit ständigt trött och bara velat lova. Med tiden började jag undra vad som var fel. Kanske ligger svaret hos coronavaccinet?”, fortsätter hon.

Elisabet Höglund lider nu bland annat av en ”fruktansvärd trötthet” och har hittills bara blivit sämre. Men hon utgår ifrån att hon kommer bli bättre om några dagar. Hennes värsta mardröm är dock att infektionen ska gå ner i de nedre luftvägarna och angripa lungorna. För då kan det ”gå riktigt illa”, befarar hon. Höglund är sedan några år tillbaka vaccinerad mot lunginflammation, förklarar hon, och hoppas att det innebär ett visst skydd.

”Nu måste jag sluta för jag orkar inte längre”, skriver hon i slutet av sitt blogginlägg och säger att hon återkommer när hon mår bättre.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program