John Bolton kan bli USA:s nästa president

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Gage Skidmore

Om inte andra republikanska kandidater inför presidentvalet 2024 tar avstånd från Donald Trump kommer John Bolton på allvar fundera på att själv ställa upp i valet.

Det är krigshöken och USA:s förra nationella säkerhetsrådgivare John Bolton som nu funderar på att ställa upp som republikansk kandidat i presidentvalet 2024.

Detta för att stoppa de som hotar konstitutionen, vilket han påstår att Donald Trump har gjort.

”När man utmanar själva konstitutionen agerar man oamerikanskt. Om det republikanska partiets nuvarande presidentkandidater inte förkastar Trump, är jag beredd att ställa upp”, skriver John Bolton i ett inlägg på Twitter.

I fredags publicerades intern kommunikation från Twitter under förra bolagsägarna.

Twitter mörklade New York Posts häpnadsväckande avslöjande om Hunter Bidens laptop, en artikel som hade kunnat förändra utgången av det amerikanska presidentvalet 2020. Twitter raderade också specifika inlägg på plattformen på begäran av bland andra Bidenkampanjen.

Som svar på detta skrev Donald Trump på sin sociala medieplattform Truth Social i helgen att ett ”massivt bedrägeri av denna typ och omfattning tillåter uppsägandet av alla regler, förordningar och artiklar, även de som finns i konstitutionen”.

Trump har i efterhand förnekat att detta innebär att han vill rasera konstitutionen.

Men kritiken mot hans inlägg har inte väntat på sig.

– För att vara en presidentkandidat måste man inte bara deklarera stöd för konstitutionen utan också motstånd mot folk som skulle undergräva den. Att utmana konstitutionen på det sätt som Trump har gjort är oamerikanskt, säger John Bolton till NBC.

Hör John Bolton:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program