Japanska beskedet: Ivermektin fungerar mot covid

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Japanska Kowa säger nu att parasitläkemedlet Ivermektin visat sig vara effektivt mot coronaviruset, uppger Reuters. Detta enligt företagets fas 3-studie, skriver nyhetsbyrån.

Det är det japanska läkemedelsföretaget Kowa som idag uppger att parasitläkemedlet Ivermektin fungerar mot omikron men även mot andra varianter av coronaviruset.

Ivermektin gav en ”antiviral effekt”, visade gemensam icke-klinisk forskning.

Företaget ska ha arbetat ihop med Kitasato University, ett medicinskt universitet i Tokyo, för att testa läkemedlet.

Att Ivermektin fungerar mot smittan är egentligen ingen nyhet. Men nu rapporterar alltså även Reuters om det, vilket fått många i sociala medier att undra om nyhetsbyrån kommer stängas av från Twitter.

– Hade vi släppt fram Ivermektin på bred front i covidvården hade miljontals liv sparats. Det är ingen tvekan om det, sade Swebbtvs vetenskapliga och politiska kommentator Lars Bern i ett program förra året.

Men läkemedelsindustrin har motarbetat denna billiga medicin och lanserat andra dyra läkemedel som inte fungerar, för att företagen vill tjäna ”enorma pengar”, konstaterade han.

– Man har varit totalt hänsynslös, utan någon som helst empati, säger Lars Bern.

– Ivermektin är väldigt billigt att producera och det går inte längre att tjäna några pengar på det. Patenten gick ut 1996 och vem som helst kan idag tillverka det till en väldigt låg kostnad. Det har getts i miljarder doser och har få biverkningar. Det är ett fantastiskt läkemedel.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program