”Ingen gräns” för vad Israel får göra

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: U.S. Senate Photo Office, Brett Flashnick (public domain)

Det finns ingen gräns för vad Israel får göra i Gaza när det kommer till antal civila offer. Det säger nu den republikanske senatorn Lindsey Graham i en intervju med CNN.

Det var under en intervju med CNN på tisdagen som den amerikanske senatorn Lindsey Graham fick frågor om de civila offren i Gaza.

Israel har bekräftat att man bombade Gazas största flyktingläger på tisdagen, vilket dödade och skadade hundratals människor.

CNN-reportern Abby Phillip undrar om det är ”acceptabelt att släppa bomber på ett tätbefolkat civilt område där det finns flyktingar, där människor bor, där det finns barn?”.

– Jag skyller på Hamas. Jag skyller inte alls på Israel, svarar Graham bland annat.

Phillip undrar också om det finns gräns där USA:s regering ska sitta ner foten gällande civila offer eller där han själv skulle börja ställa frågor.

Graham svarar rakt ut nej.

– Nej. Om någon frågade oss efter andra världskriget: ”Finns det en gräns gör vad man skulle göra för att se till att Japan och Tyskland inte erövrar världen?”, ”Finns det någon gräns för vad Israel bör göra mot de människor som försöker slakta judarna?” Svaret är nej. Det finns ingen gräns. Men här är vad man behöver göra. Man måste vara smart. Låt oss försöka begränsa civila offer så gott vi kan.

Se uttalandet HÄR.

Under tisdagen hade dödssiffran efter Israels attacker mot Gaza ökat till 8.525, varav närmare 70 procent är barn (3.542) och kvinnor (2.187). Enligt Washington Post har hälsoministeriet i Gaza en historia av att rapportera trovärdiga siffror. OCHA konstaterar också att siffrorna är ”tillförlitliga efter att ha genomfört sin egen utredning”, skriver WP. Tidigare erfarenheter visar att siffror ”rapporterats med hög noggrannhet”, säger en OCHA-tjänsteman till tidningen.

Läs också:

FN-topp avgår – anklagar Israel för folkmord

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program