Influensan slår hårdare än innan – kräver sjukhusvård

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Influensan drabbar nu människor i Nya Zeeland hårdare än vad covid gör, rapporterar 1News. Det sker fler sjukhusinläggningar på grund av influensa än covid-19.

Det är i Nya Zeeland som vissa sjukhus tar emot fler patienter med problem från influensa än från covid-19. Av någon anledning har immunförsvaret svårare att hantera en vanlig influensa.

En person berättar att han testade positivt för covid för sex veckor sedan, men bara två och en halv vecka senare hamnade han på sjukhus – med influensa.

Och han är förvånad över hur snabbt det gick. Han var sängliggande i fyra dagar med influensa, men med covid kunde han vara uppe och röra sig. Influensan var ”mycket värre”, förklarar han.

– Jag fick reda på att min njure inte klarade influensan bra, medan allt var bra med covid, säger han till 1News.

En kvinna berättar att hon i stort sett sov i två dagar i streck när hon hade influensan.

– Om jag jämför covid och influensan skulle jag säga att covid var mindre jobbigt.

I maj uppgav 1News att människor i Nya Zeeland, där en stor del av befolkningen tagit det så kallade vaccinet, snabbt blir sjuka i covid upprepade gånger. Personer påstås bli smittade på nytt inom ett par månader. Men det kan också vara falskt positiva provsvar.

Swebbtv Nyheter rapporterade nyligen om att vanliga virus ”beter sig konstigt” efter den så kallade pandemin, och att vissa personer blir multisjuka i flera virus samtidigt. Virus som vanligtvis sprids under vintern, kommer i stället nu.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program