Illegala invandrare flögs till maktelitens ö

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Floridas guvernör Ron DeSantiss. Foto: Matt Johnson

Florida säger att man skickat två plan med illegala invandrare till Martha’s Vineyard, uppger Fox News. Detta som en protest mot Bidenadministratnens massinvandring till USA. Även Texas har skickat tusentals invandrare till ”progressivar” delstater i landet.

Martha’s Vineyard är en ö som ligger i Massachusetts vid USA:s östkust.

Det är en plats som ”lockar några av de mest inflytelserika människorna i världen både som besökare och husägare”, enligt Business Insider.

Bland andra har Barack Obama ett stort hus där.

Men Floridas guvernör Ron DeSantis tyckte att den ”progressiva” ön har för lite invandrare. Så nu ska han ha skickat dit ett 50-tal illegala invandrare.

– Florida kan bekräfta att de två plan med illegala invandrare som anlände till Martha’s Vineyard idag var en del av vårt omlokaliseringsprogram, säger Ron DeSantis kommunikationsdirektör, Taryn Fenske, till Fox News Digital.

– Stater som Massachusetts, New York och Kalifornien kan bättre ta hand om dessa individer som de har bjudit in till vårt land genom att uppmuntra illegal invandring.

Invandrarna kommer ursprungligen från Venezuela och ingen av dem talar engelska, rapporterar CBS Boston.

Enligt Fox har Florida avsatt 12 miljoner dollar för att avlägsna illegala invandrare och flytta dem till andra delstater.

– Detta är ett nytt lågvattenmärke från Ron DeSantis. Det finns ingenting som DeSantis inte kommer göra och ingen som han inte kommer skada för att ta politiska poäng, säger Floridas demokratiska ordförande Manny Diaz enligt CNN.

Men Florida är inte ensamt om att göra detta. Texas har bussat över 10.000 invandrare till New York City, Washington och Chicago, rapporterade Fox News tidigare i september. Detta har ”skapat panik” hos tjänstemännen i dessa städer, enligt nyhetskanalen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program