Illegal städhjälp har städat hos fler Socialdemokratiska toppar

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Faksimil Socialdemokraternas Youtube-kanal

Statsminister Magdalena Andersson (S) avslöjades tidigare i år med att ha anlitat icke-kollektivavtalsansluten illegal arbetskraft. Detta i form av städhjälp i sin villa. Enligt en intervju till ETC säger kvinnan som befinner sig illegalt i Sverige att hon städat hos fler socialdemokratiska toppar.

Enligt intervjun handlar det om flera personer inom socialdemokraterna som utnyttjat den illegala arbetskraften. Bland annat en partiveteran som tidigare varit verksam inom regeringskansliet och en som för nuvarande har en topposition inom regeringskansliet.

Socialdemokraterna och Andersson har vid flera tillfällen pekat ut arbetskraftsinvandringen samt fusket som pågår inom bland annat städbranschen som problematisk. Under sitt installationstal som partiledare menade Andersson att den socialdemokratiska regeringen agerat mot fusk.

Foto: Faksimil Socialdemokraternas Youtube-kanal (Magdalena Andersson (S))

-Vi jagar de svarta pengarna. Penningtvätt. Arbetslivskriminalitet och exploatering av arbetskraftsinvandrare, påstod Andersson.

Hon menade också under talet att alla medborgare måste ta sitt ansvar för att motverka exploatering på arbetsmarknaden.

– Det ska var och en tänka på, som fixar husfasaden eller naglarna till orimligt låga priser. (…) Här måste alla, var och en, ta sitt personliga ansvar, deklarerade Andersson från talarpodiet.

Även den tidigare statsministern Stefan Löfvén (S) var i blåsväder gällande arbetskraft. Det framkom att han hyrt in arbetskraft som saknade kollektivavtal.

Foto: Faksimil regeringens webbtv (Stefan Löfvén (S))

Fler och fler ifrågasätter på sociala medier huruvida Socialdemokraterna längre kan kalla sig för ett arbetarparti.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program