”Historiens största bluff” – kräver staten slutar upp med grundlösa klimatlarm

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Det är dags att staten och svenskarna vaknar upp när det gäller ”klimatet”. Det finns ingen farlig klimatkris. Tvärtom är koldioxid gynnsamt för världen och dess folk. Det säger Sture Åström från Klimatsans i en intervju med Swebbtv.
– Både staten och ungdomarna utgår ifrån att vi lever farligt eftersom en katastrof står för dörren. Någon måste tala om att detta är historiens största bluff. Det är inte sant.

Det är i Swebbtvs senaste lördagsintervju som Mikael Willgert intervjuar civilingenjören Sture Åström, som driver sajten Klimatsans, som går emot globalisternas klimatnarrativ.

Sajten listas till exempel på ”EU DISINFOLAB” som en av 29 webbplatser som påstås vara ”specialiserade på klimatdesinformation”.

Enligt Klimatsans är det dock etablissemanget som sysslar med ”ofullständiga, vilseledande eller helt felaktiga” nyheter om klimatet.

Åström jämför masspsykosen kring klimatet med den som rådde i Hitlertyskland.

– Allmänheten får inte höra annat än att det är koldioxidens fel och att det går åt helvete, säger han i Swebbtv. Så vad ska de tro? Jo, de grips ju av klimatångest.

– Det visar medias makt. Har du makten över media styr du opinionen. Det betyder att den riksdag vi har kan idag inte fatta beslut som går emot den allmänna opinionen, och den allmänna opinionen bestäms i princip av SVT.

Det är inte i riksdagen som politiken görs, utan i media.

– Detta är en nationell katastrof av sagolik dimension, säger Sture Åström.

Den så kallade ungdomsgruppen Aurora har valt att stämma svenska staten för att den, som ungdomarna påstår, ”behandlar inte klimatkrisen som en kris”.

I JK:s svaromål står det att ”Staten är medveten om vikten av att åtgärder vidtas för att begränsa den globala uppvärmningen. Staten har också ett ansvar att bidra till att Parisavtalets övergripande temperaturmål uppnås.”

Sture Åström säger att han ansökt om att bli intervenient i målet, alltså deltagare som tredje man i rättsprocessen, vilket dock hittills inte godkänts av rätten. Han vill dels att staten inte ska hamna fel i frågan, men också gå emot idén att ett ärende som rör vetenskap och fakta ska gå via domstol och inte allmänna val. Han vill därför att stämningen avvisas. Åström tycker att varje svensk har rätt att bli intervenient i det här fallet, eftersom det berör alla som bor i landet.

– Både staten och de här ungdomarna utgår ifrån att vi lever farligt eftersom en katastrof står för dörren. Någon måste tala om att detta är historiens största bluff. Det är inte sant.

– Den sortens frågor hör inte hemma i det juridiska systemet, utan ska avgöras i allmänna val. Mitt andra yrkande är att rätten ska ta hänsyn till att hela stämningen är fullständigt onödig. De har ingen anledning till klimatångest.

Enligt Åström är koldioxidutsläpp tvärtom gynnsamt för mänskligheten.

– Hela mänskligheten har inte haft det så bra som nu, säger han i Swebbtv.

Även Sture Åström är starkt kritisk till alarmisternas ”klimatmodeller”, som hysterin bygger på.

– Hela bluffen om koldioxidens verkan på klimatet hänger på en tro att man med klimatmodeller, alltså datasimulerade modeller av klimatets utveckling, kan se hur det kommer att bli, fortsätter han. Det är så dumt att det går inte i ord att beskriva. Man konstaterar att klimatet är ett kaos, och ett kaos kan inte beräknas. Därför kan man inte beräkna hur klimatet egentligen hade sett ut idag om vi inte hade bränt koldioxid. Det kan man inte beräkna, eftersom det är så många faktorer som påverkar och de flesta vet man inte tillräckligt om.

– Av 80 parametrar känner man kanske till 10, 20, 30, men det återstår 50 som man måste anta. Det betyder att man gissar. Man har alltså en hop av gissningar. Det är gissningar nästan alltihop. Man sätter igång datorn och räknar på det. Sen tar man resultatet, och säger att man studerar det. Men man har ju totat ihop allt själv. Det är klart att resultatet blir som man programmet att det ska bli. Det kan man inte studera. Det är orwellskt nyspråk att döpa om det till studier.

Enligt Åström är det molnen som egentligen är det centrala.

– Det är molnen som avgör temperaturen. Det är inte molnbildningen som bestäms av klimatet, utan det är molnbildningen som bestämmer klimatet. Och molnbildningen beror i hög grad på solens aktiviteter och styrkan i dess magnetfält.

Allt det som klimatalarmisterna säger är bakvänt, menar han.

– Det är precis tvärtom.

Se hela programmet:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program