Hersh: USA ljuger om Nord Stream – precis som man ljög om Vietnam

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Seymour Hersh. © Foto: Institute for Policy Studies (CC BY 2.0)

Den legendariska journalisten Seymour Hersh jämför nu terrorbombningen av Nord Stream i Östersjön i höstas med händelser som ledde fram till krigen i Vietnam och Irak. USA:s nuvarande president Joe Biden ljuger, precis som Lyndon B. Johnson ljög 1964, hävdar Hersh i en intervju med RT:s ”Going Underground”.

USA:s president Joe Biden ljuger om terrorbombningen mot Nord Stream, precis som Lyndon B. Johnson ljög om Tonkinbuktsincidenten och den amerikanska inblandningen i Vietnamkriget.

Det hävdar nu den grävande journalisten Seymour Hersh, som avslöjat att det var USA ihop med Norge som bombade sönder Nord Stream i september förra året.

– Vi vet att Johsons premiss för att expandera kriget och få kongressens godkännande att göra som han ville i kriget – precis som George Bush fick efter 11 september och lät honom gå i krig med Irak – han kunde göra vad han ville genom Tonkinbuktresolutionen, som kongressen godkände efter att Johnson ljugit om vad som hänt i kriget.

– Han hittade på en nordvietnamesisk attack. Han och (Robert) McNamara konspirerade för att ändra underrättelseinformationen. Så detta är inget nytt.

Seymour Hersh kom att tänka på denna historiska händelse när han arbetade med Nord Stream-scoopet.

– Johnson ljög om något som ledde till ett krig som dödade runt 50.000 amerikaner och mellan 1-3 miljoner vietnameser, säger han. Vi vet inte den exakta siffran.

– Nu har vi en president (Joe Biden) som ljuger, som inte talar sanning, om något som han godkände och som har hänt.

USA:s avsikt med att förstöra Nord Stream var, enligt Hersh, att ”se till att Europa fortsätter stödja Nato och fortsätter kanalisera vapen till vad som helt klart är ett proxykrig mot Ryssland”.

Enligt Seymour Hersh sitter han på ”empiriska saker” om attacken som han dock inte kan offentliggöra, eftersom han lovat att inte göra det.

Inom pipeline-branschen finns det ingen alls som tror att Ryssland bombade sönder sina egna extremt värdefulla gasledningar, förklarar han i RT.

– Det vore galenskap för dem att göra det.

Den kompletta intervjun sänds på lördag, enligt nyhetskanalen. Klipp kan ses HÄR och HÄR.

Relaterat:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program