Hersh: Spricka i den amerikanska makteliten

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Seymour Hersh. © Foto: Institute for Policy Studies (CC BY 2.0)

Den verklighetsfrånvända inkompetensen och bristen på ledarskap hos Bidenadministrationen i USA banar väg för ”totalt sammanbrott” av förtroendet mellan Vita huset och delar av underrättelsetjänsten”, skriver journalisten Seymour Hersh enligt Tass.

Det är Bidenadministrationens obeslutsamhet och likgiltighet i en rad frågor som utpekas som grogrund för konflikter inom det amerikanska etablissemanget.

Bristen på ledarskap kan rentav leda till ”totalt sammanbrott” av förtroendet mellan Vita huset och vissa delar av underrättelsetjänsterna, skriver Seymour Hersh på Substack.

Inte minst USA:s utrikesminister Antony Blinken och den nationella säkerhetsrådgivaren Jake Sullivan har orsakat ett missnöje inom underrättelsetjänsten.

Detta eftersom ”presidenten och hans två främsta utrikespolitiska rådgivare ’lever i andra världar’ än de erfarna diplomater och militär- och underrättelseofficerare som tilldelats Vita huset”, skriver Hersh.

Vidare citerar han en framstående pensionerad amerikansk diplomat ”som ihärdigt motsätter sig Bidens utrikespolitik gentemot Kina och Ryssland”.

Källan utmålar Blinken som ”lite mer än en ’upplyft kongresspersonal'” och Sullivan som ’en politisk kampanjledare'”. Diplomaten klassar dem som några som ”plötsligt befinner sig i centrum i en värld av stark diplomati ’utan empati för oppositionen'”.

Tidigare har det spekulerats att den så kallade Pentagon-läckan, där högst hemligstämplad militärinformation läckt ut, beror på en spricka inom det amerikanska ledarskiktet. I en ny intervju med Judge Napolitano säger den tidigare FN-inspektören Scott Ritter att det som hittills publicerats från läckan troligen bara är toppen av ett isberg. Förmodligen kommer det publiceras ännu mer graverande saker, som avslöjar USA:s lögner i frågor som Ukrainakriget:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program