HD-domare lämnar efter brottsmisstanke

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Zeke530

Justitierådet Ann-Christine Lindeblad, 67, lämnar nu sin tjänst i Högsta domstolen efter brottsmisstanke om ringa stöld, eller snatteri som det tidigare hette, uppger Expressen.

Det är Ann-Christine Lindeblad, en av Sveriges mest erfarne domare och en av sexton domare i Högsta domstolen, som nu lämnar sin tjänst.

Anledningen är en brottsmisstanke om snatteri.

Enligt Högsta domstolens ordförande Anders Eka, som bekräftar polisutredningen, ska det hela ha inträffat i samband med ett matvaruinköp.

När en domare misstänks för brott sker utredningen under speciella former och leds av polisens avdelning för särskilda utredningar, SU, som är en fristående och oberoende avdelning inom polisen.

– Hon beklagar djupt det som har inträffat. Hon har känt sig hårt pressad både i arbetet och privat den senaste tiden. Hon har beslutat att ta konsekvenserna av det här. Hon har inte deltagit i HD:s verksamhet efter den här händelsen och hon kommer inte göra det någon mer gång heller, säger Lindeblads försvarare Johan Eriksson till Expressen.

Enligt Eriksson kommer hans klient ta emot ett strafföreläggande.

Ann-Christine Lindeblad har varit justitieråd sedan 2002 och har även haft en mängd tunga regeringsuppdrag. Expressen skriver att hon idag är sjukskriven och snart kommer gå i pension.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program