HBTQ-lobbyn vredgas över AfS valupptakt

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Envato Elements ©

Den ökända HBTQ-lobbyn har reagerat aggressivt mot att Alternativ för Sverige ska ha sitt valupptaktsmöte i Rålambshovsparken. På Twitter har flera häftiga diskussioner om mötet uppstått. Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand vädrar samtidigt kritik mot HBTQ-lobbyn i en intervju till Swebbtv.

Feministiskt Initiativs gruppledare i Stockholms stadshus, Lisa Palm, var en av de som gick till angrepp mot Alternativ för Sverige. Feministiskt Initiativ är ett parti med starka kopplingar till HBTQ-lobbyn.

– Åt helvete. Alternativ för Sverige får alltså tillstånd till en ”valupptakt” precis där Pridetåget startar på lördag. Efter tidigare attacker från fascister känns det ju väldigt tryggt nu. De hade inte behövt få tillstånd 6 augusti. Samma dag som Pride. Vid Pride, skriver hon på sin Twitter.

Hennes uttalande blev snabbt ifrågasatt av flera personer som undrade hur det stod till med hennes demokratisyn.

– Du verkar inte vara anhängare av demokrati och yttrandefrihet, skriver Paul Nilsson som svar till Palm.

– Tänka sig att vi har yttrandefrihet och demokrati även under Pride, skriver Alternativ för Sveriges riksdagskandidat Evelina Hahne.

Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand menar att HBTQ-lobbyn är intolerant.

– De så kallade ”toleranta” människorna är de mest intoleranta av alla. De kan inte tolerera andras yttrande- och mötesfrihet. Med hänvisning till ”allas lika värde” vill de nu stoppa vårt möte från att hållas, säger Kasselstrand i en intervju med Swebbtv.

Han är också kritisk till HBTQ-lobbyn i stort.

– Det är en liten men mäktig rörelse som fått inflytande över politiker, medier, myndigheter och företag, vilka alla är livrädda för att bli attackerade av HBTQ-lobbyns lynchmobbar. Därför går man med i Pride, inte på grund av någon djupare sympati utan för att man känner sig tvungen. Förr brukade företag som inte hade kollektivavtalsenliga löner och villkor utsättas för blockad av vänstern, idag drabbar blockader företag som inte bekänner sig till Pride-jippot, fortsätter Kasselstrand.

I svar till Palm pekar också flera personer ut det faktum att Pride-tåget aldrig genomförs i de så kallade utanförskapsområden, något många menar skulle visa på hur intoleranta de utomeuropeiska minoriteterna är mot homosexuella.

Alternativ för Sverige meddelar också att det kommer att komma europeiska gäster, som har sunda värderingar.

– Hej @Lisakpalm, glöm inte att vi även har flera europeiska gästtalare på plats. Alla har sunda värderingar och är varma anhängare av nation, familj och tradition, skriver partiet som ett retweetat svar till Feministiskt Initiativs gruppledare Palm.

Samtidigt som detta skett meddelar även RFSL:s förbundsordförande Trifa Shakely i en intervju med SVT att Sverigedemokraterna inte är inbjudna till deras partiledardebatt som organiseras under Stockholm Pride.

– SD för ingen hbtq-politikreform, och uttalar sig ofta tydligt rasistiskt, så därför bjuder vi inte in dem, säger Shakely till SVT.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program