”Har vi blivit galna?” – stjärnskådisen vill ”kräkas” på vänsterns woke-ideologi

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Extremvänstern har blivit så mäktig i USA att Oscarsgalan nu anpassar sig efter dess wokeism-ideologi. Från och med nästa år ska filmgalan ha ”mångfaldskrav” på filmer, något som får skådespelaren Richard Dreyfuss att vilja ”kräkas”.

Det är i en intervju med PBS Firing Line som skådespelaren Richard Dreyfuss uttalar sig om extremvänsterns politiska påverkan på kulturen.

Oscarsakademin har infört ett ”mångfaldskrav” som träder i kraft inför Oscarsgalan 2025.

”För att kunna nomineras till en Oscar för bästa film ska andelen personer från underrepresenterade grupper nå upp till vissa nivåer både framför och bakom kameran”, enligt SVT Kultur.

– Det får mig att kräkas, säger Richard Dreyfuss till PBS. Detta är en konstform. Det är också en form av kommers. Det gör pengar. Men det är en konst. Ingen ska säga till mig som artist att jag måste ge efter för den senaste, mest aktuella uppfattningen om vad moral är.

– Och vad riskerar vi? Riskerar vi verkligen att såra människors känslor? Man kan inte lagstifta om det. Man måste låta livet vara livet. Jag är ledsen, men jag tror inte att det finns en minoritet eller majoritet i det här landet som måste tillfredsställas på detta sätt.

Dessutom är agerandet tanklöst och nedsättande, menar han. Människor behandlas som små sköra barn som aldrig får såras.

Dreyfuss tar som exempel när den brittiska skådespelaren Laurence Olivier spelade en svart man ”briljant”.

– Ska någon säga till mig att jag aldrig ska få chansen att spela en svart man? Ska andra få höra de inte får göra Köpmannen i Venedig om de inte är judar? Har vi blivit galna?

Richard Dreyfuss säger också att han sällan ser på filmer längre, eftersom de blivit så extremt dåliga. Man skapar bara uppföljare. Uppföljare är som döden, påpekar skådespelaren.

Enligt journalisten Jack Posobiec är wokeism som ett mentalt virus som påverkar en persons verklighetsuppfattning. Det kan också förklaras som vänsterns nya försök att kullkasta det västerländska samhället genom de utstötta och påstått förföljda. Arbetarklassen, som vänstern tidigare försökte utnyttja för sin idéer, ansågs nämligen vara oduglig för att genomföra en tillräcklig revolution. Wokeism har sin grund i Frankfurtskolan och Herbert Marcuse.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program