Här bli åklagaren UTSKÄLLD i Kyle Rittenhouse-rättegången

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Åklagaren i mordrättegången mot 18-årige Kyle Rittenhouse i USA, Thomas Binger, blev idag inte bara tillrättavisad utan rentav utskälld av domaren, som bland annat ansåg att Binger begick ett ”allvarligt grundlagsbrott” när han ifrågasatte Rittenhouses konstitutionella rätt att vara tyst.

Under onsdagen fortsatte mordrättegången mot Kyle Rittenhouse, som försvarade sig själv och staden Kenosha i Wisconsin mot vänsterextremt våld under Black Lives Matter-kravaller sommaren 2020.

Men det går sisådär för åklagarsidan.

Rättegången hettade till när åklagaren Thomas Binger fick sig en avhyvling av domaren Bruce E. Schroeder – inte bara en gång. Bland annat reagerade Schroeder på att Binger kommenterade Rittenhouse konstitutionella rätt att vara tyst.

Thomas Binger förnekade att han gjort något sådant, och hävdade att han ville påvisa att Rittenhouse ”skräddarsyr” sin berättelse.

Men domaren var av en annan åsikt.

– Problemet är att detta är ett allvarligt grundlagsbrott, att du talar om den tilltalades tystnad, sade Schroeder och fortsatte:

– Du är precis på gränsen, och du kan vara över den. Men det är bäst att det upphör. Detta är… Jag kan inte komma på något annat fall, men detta är inte tillåtet.

– Jag vet inte vad du håller på med, sade domaren sedan i samband med att han skrek på åklagaren för att denne gick utanför tillåtna frågor.

Vidare försökte åklagaren använda Kyle Rittenhouses intresse för dataspel emot honom. Men 18-åringen påpekade att han skilja mellan spel och verkligheten. Under rättegången bröt även den tilltalade ihop och grät.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program