Hallengren invigde ”Sveriges första covidvaccinfabrik”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Idag invigdes Sveriges första fabrik för tillverkning av ”vaccin” mot covid-19. Socialminister Lena Hallengren (S) skulle invigningstala och få en rundtur i den nya fabriken. Så ”pandemin” är tydligen inte alls över, om man ska tro regeringen.

Trodde du att den så kallade pandemin var över?

Sverige har ingen överdödlighet och var och varannan person har nu fått det bästa skyddet genom att de själva smittats av omikronvarianten av Sars-cov-2.

Men smittan är tydligen inte över, för nu har Sverige byggt sin ”första covidvaccinfabrik”, meddelar regeringen på sin hemsida idag.

På plats var socialminister Lena Hallengren.

”Ministern kommer att invigningstala och delta vid en rundtur på den nya fabriken för covidvaccin. Valnevas nya produktionsanläggning är den första av sitt slag i Sverige”, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

Fabriken tillhör alltså läkemedelsföretaget Valneva, som Sverige i november ingick ett EU-gemensamt avtal med för att kunna köpa in mer ”vaccin”.

Det var det åttonde vaccinavtalet som EU godkände.

”Avtalet ligger i linje med den strategi som Sverige har med en bred portfölj av vacciner mot covid-19. Syftet med att köpa in mer vaccin är att sprida riskerna samt ta höjd för olika scenarier vad gäller pandemins utveckling”, meddelade regeringen i november.

Men i sociala medier är alla inte så nöjda.

”Är det ens någon som fortfarande går på den skiten?”, heter det i en kommentar.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program