Greenwald: USA ”förstör hela Ukraina” i ett cyniskt försök att skada Ryssland

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Glenn Greenwald. © Foto: David dos Dantos (CC BY 3.0)

Det är ”monster” i USA som driver på kriget i Ukraina. Det hävdar Fox News Tucker Carlson i ett nytt program. Enligt journalisten Glenn Greenwald är Ukraina inget annat en spelbricka i USA-elitens hänsynslösa försök att försvaga Ryssland. USA är villigt att offra hela Ukraina och dess folk för detta cyniska ändamål, som inte ens fungerar.

Kriget i Ukraina är galenskap och har ingenting med ”moral” att göra.

Det menar den legendariska journalisten Glenn Greenwald.

Ukraina har använts som en bricka i spelet för att avancera den amerikanska maktelitens intresse. USA har varit inblandat i landet under lång tid, och ledde den blodiga statskuppen 2014.

Men sedan invaderade Ryssland. Och nu håller hela Ukraina på att förstöras.

Det struntar USA i, enligt Greenwald.

– Det har varit tydligt hela tiden att USA vill att det här kriget ska fortsätta så länge som möjligt eftersom man inte har något intresse av att skydda Ukraina, säger den amerikanska journalisten i Fox News. Man vill i stället offra Ukraina – få Ukraina förstört för att avancera vad man tror är USA:s geopolitiska intresse att försvaga Ryssland. Och sättet att göra det är att använda Ukraina som en bricka i spelet. Man dödar så många ukrainare som möjligt, förstör hela deras land om så krävs, bara för att förlänga kriget så länge som möjligt.

Men det går inte ens något vidare med försöket att försvaga Ryssland. Ryssland är bara isolerat i västvärlden och har visat att man kan stå emot hela det kollektiva väst, som unisont stöttat Ukraina med enorma ekonomiska och militära leveranser.

John Kirby, talesman för USA:s nationella säkerhetsrådet, säger uttryckligen att USA inte tänker acceptera någon vapenvila i Ukraina.

Enligt Greenwald visar detta tydligt att det egentligen är USA som drar i trådarna i Kiev. Det ligger nämligen inte i Ukrainas eget intresse att fortsätta vansinnet.

– Från början har det funnits ett propagandistiskt narrativ att ukrainarna är tuffa, modiga och står vid deras sida, fortsätter Glenn Greenwald. Verkligheten är den direkt motsatta. Ukrainarna vill inte att detta krig ska fortsätta. Zelensky använder inte en frivilligarmé. Han använder tvångsvärvade. Han kallar in dem som är ovilliga att slåss och upprepade gånger de senaste månaderna har han förvärrat straffen för desertörer och andra som försöker revoltera mot detta krig. Ukrainarna vet att de används som kanonmat för andras intressen runt om i världen. Ukrainarna tvingas dö i enorma antal för något som inte ligger i deras intresse.

USA och Storbritannien ”blockerar” en fred, hävdar han.

Västvärldens finansiella system bygger på USA:s global dominans och dollarns herravälde. Utan detta kommer det finansiella systemet till slut att kollapsa. Och på grund av västvärldens fiaskoartade inblandning i kriget i Ukraina, som bland annat fört ihop Ryssland och Kina, har USA nu ”för alltid förlorat sin globala dominans”, säger Tucker Carlson.

Se intervjun HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program