Globalisternas system kommer rasa samman, enligt Farage

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Den vänsterliberala ”EU-fanatikern” Emmanuel Macron vann det franska presidentvalet. Men nationalisten Marine Le Pen ökade kraftigt och om fem år kan hon vinna. Det säger Nigel Farage, som ser likheter mellan hans framgångsrika Brexit-rörelse och den nationalistiska rörelsen i Frankrike. Fransmännen har fått nog, och det är bara en tidsfråga innan Frankrike går samma väg som Storbritannien, tror han.

Tyskland under den nye förbundskanslern Olaf Scholz är inte samma spelare i Europa som under Angela Merkel. Detta innebär att Emmanuel Macron, som vann presidentvalet i Frankrike i söndags, kan bli EU:s mest tongivande ledare. Det menar Nigel Farage.

Men Macrons utmanare Marine Le Pen än långtifrån ute ur leken.

Hon fick betydligt fler röster (41,5 procent) än i valet 2017 (33,9 procent), och mer än dubbelt så mycket som hennes far Jean-Marie Le Pen fick i valet 2002 (16,8 procent).

Nästa gång, alltså om fem år, kan hon vinna, tror Farage bestämt.

– Mer än fyra av tio vuxna röstade på Marine Le Pen. Hon är långtifrån uträknad. Och framför allt är den där rörelsen långtifrån uträknad. Det som valet i Frankrike egentligen handlade om var om folk ville ha en EU-framtid eller en fransk framtid, säger han.

Enligt Nigel Farage var det Paris, företagarna, den ”bekväma medelklassen” och inte minst pensionärerna, som vinner på Macrons politik, som bestämde utgången i söndagens val.

– Men det sker en stor omvälvning i Frankrike. De unga förkastar etablissemanget och den nuvarande situationen helt och hållet. Fransk politik håller på att förändras radikalt. Om fem år kan dammen brista, förklarar han.

”Macrons arrogans” kommer bli outhärdlig de närmaste åren, fortsätter den förre Brexit-ledaren.

– Status quo kommer fortsätta i fem år. Men tro mig. Det kommer att rasa. Fransmännen har fått nog. Detta system, EU-systemet, med storstaten, storbankerna och storfinansen, var något vi britter röstade emot. I slutändan kommer fransmännen göra likadant. Se detta som ytterligare ett viktigt steg innan den parisiska överklassen får betala för gammal ost.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program