Globalistbank kollapsar – ”Näst största bankkraschen i USA:s historia”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Den amerikanska ”nischbanken” Silicon Valley Bank, som fokuserat på ”klimatförändringar”, har kollapsat. Detta ”sprider skräck i finansvärlden”, skriver SvD Näringsliv. I värsta fall kan bankkraschen orsaka en dominoeffekt och en ny finanskris.

Då var det dags igen. Nu har den amerikanska så kallade nischbanken Silicon Valley Bank kraschat. Detta kan få mycket allvarliga konsekvenser och orsaka en ny finanskris.

SVB var politiserad och besatt av sådant som ”hållbarhetsmåttet” ESG och ”klimatförändringar”, och nu pekar vissa ut detta som en orsak till bankens kollaps.

”SVB erkänner de betydande ekonomiska, samhälleliga och ekologiska hoten från klimatförändringarna. Vi stödjer entreprenörer och snabbväxande företag som främjar innovationer som minskar utsläppen av växthusgaser (GHG), och vi vidtar åtgärder för att övervaka och minska våra egna utsläpp”, kan man läsa på bankens hemsida.

Banken, som nu tagits över av den amerikanska övervakningsmyndigheten FDIC, har även kopplingar till World Economic Forum och dess globalistiska neomarxistiska ”intressentkapitalism”. SVB talar uttryckligen om att vara ”i linje med Stakeholder Capitalism Metrics (SCM) publicerat av International Business Council i World Economic Forum”.

2022 satsade SVB 5 miljarder dollar i ”hållbar finansiering och koldioxidneutral verksamhet för att stödja en hälsosammare planet”. Man hade ”åtagit sig tillhandahålla minst 5 miljarder dollar till 2027 i lån, investeringar och annan finansiering för att stödja hållbarhetsarbetet och företaget har satt upp ett mål att uppnå koldioxidneutral verksamhet till 2025.”

Banken förespråkar bland annat ”cirkulär ekonomi” och har alltså arbetat med att stötta företag som vill minska ”koldioxidutsläppen”.

– Vår förmåga att göra en meningsfull skillnad för människor och planeten, och att ta itu med den systemrisk som klimatförändringar innebär, förstärks av den stora påverkan som våra innovativa kunder gör. Under de senaste 12 åren har våra ”Climate Tech- och Sustainability- och Project Finance”-team till exempel stött hundratals företag som arbetar för att påskynda övergången till en mer hållbar värld med låga koldioxidutsläpp, sade SVB:s vd Greg Becker.

Bankkraschen har redan fått konsekvenser för svenska pensionssparare. Den svenska pensionsjätten Alecta var nämligen en av SVB:s största ägare. Alecta har förlorat minst 6,4 miljarder kronor, enligt Di.

Så sent som i onsdags meddelade Alecta att man dumpat sitt aktieinnehav i Handelsbanken, som man ägt sedan 1951, samt Swedbank för att i stället investera i just amerikanska ”nischbanker” som SVB. Timmar senare kollapsade SVB, påpekar Aftonbladet.

– Det är klart att det var lite tråkig tajming, säger Jacob Lapidus på Alecta enligt Aftonbladet men påpekar att investeringarna i ”amerikanska nischbanker” påbörjades redan 2019.

”Pensionsbolaget Alecta har investerat i banken sedan 2019 och hälften av innehavet köptes under förra året”, skriver TT om Alectas innehav i SVB.

Alectas vd Magnus Billing säger till Di att man nu måste ta sig ”en rejäl funderare”.

Fox News Tucker Carlson varnar för vad politikerna håller på med. I värsta fall kan detta leda till en depression likt den 1929.

– Var är de vuxna?, säger Tucker Carlson i ett nytt program. Detta är den näst störa bankkraschen i amerikansk historia, den största sedan 2008, och de svamlar på om ”raslig jämlikhet”. Verkligen? Ja, på riktigt. Ingen i Washington erkänner ekonomi såvida den inte på något sätt kan kopplas till klimatförändringar eller rasism.

– De korkade människorna måste bort och ersättas av smarta personer som kan lösa problem. Men dessa personer har ännu inte anlänt. Joe Biden har precis lanserat en budget på 7 biljoner dollar. Dessa pengar borde inriktas på verkliga frågor som berör alla människor. Denna budget nämner klimatförändringar 148 gånger, jämlikhet 63 gånger, miljörättvisa 25 gånger och transsexualism åtta gånger. Mår du bättre? Är de vuxna tillbaka? Nej.

– Detta är mycket allvarligt. Vi står på randen till en 2008-lik finanskris. Och jag försöker inte vara hyperbolisk. Vi diskuterade detta ingående för flera månader sedan. Och då hade FED inte alls höjt räntorna så mycket som nu. Det var uppenbart att detta skulle hända, och nu ser vi de svaga länkarna i kedjan gå sönder, säger ekonomen Stephanie Pomboy till Tucker.

Reaktioner i sociala medier:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program