Gibraltar har vaccinerat över 100 procent – nu rusar smittan

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Den mest vaccinerade platsen i världen, det brittiska territoriet Gibraltar, ställer nu in det officiella julfirandet eftersom covidsmittan ökar exponentiellt.

Tidigare i år blev Gibraltar känt som den mest covidvaccinerade platsen i världen. Redan i mars hade hela den vuxna befolkningen dubbelvaccinerat sig mot covid-19.

Det brittiska territoriet har rentav vaccinerat 118 procent av befolkningen, då man även vaccinerat utländska arbetare i landet.

Dessutom har man kommit långt med att vaccinera invånare med tredje dosen.

Trots det ökar covidsmittan exponentiellt. Den har ökat så mycket man bestämt sig för att ”ställa in” julfirandet, rapporterar flera medier.

Gibraltar har krav på munskydd i butiker och kollektivtrafiken.

– Den drastiska ökningen av antalet personer som testat positivt för covid-19 de senaste dagarna är en skarp påminnelse om att viruset fortfarande är mycket utbrett i vårt samhälle och att det är allas vårt ansvar att vidta alla rimliga försiktighetsåtgärder för att skydda oss själva och våra nära och kära, säger Gibraltars hälsominister Samantha Sacramento enligt RT.

De som ännu inte vaccinerats är barn mellan 5-12 år, men det administreras nu.

Liknande smitta syns i andra extremt vaccinerade länder.

I Singapore, där 94 procent av den berättigade befolkningen vaccinerats, hade covidfallen samt dödsfallen ökat till ”rekordnivåer” i slutet av oktober, skriver RT. En kraftig ökning har också skett på Irland, där 92 procent vuxna dubbelvaccinerats.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program