”Förväntad livslängd i Bachmut är fyra timmar”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bild: Ukrainas flagga/Government of Ukraine

Soldater i de hårda striderna i Bachmut i kriget mellan Ukraina och Ryssland har en förväntad livslängd på bara fyra timmar, påstås det nu, enligt flera brittiska medier.

Kriget i Ukraina är fasansfullt blodigt.

Nyligen hävdade den amerikanska arméöversten Douglas Macgregor att ukriansk militär ska ha avslöjat för amerikanska kollegor hur stora Ukrainas förluster egentligen är.

– Det finns källor som nu säger att han privat berättade för dem att 257.000 ukrainare har dödats sedan kriget började. Vi kan inte veta om det stämmer. Men det är inte orealistiskt. Detta krig påminner inte om andra världskriget eller Vietnamkriget, utan det påminner om det sista året i första världskriget, sade Macgregor.

När ryska styrkor tog Soledar i januari påstods det att Ukraina förlorade 25.000 man. En ukrainsk soldat i Soledar sade till CNN att dödssiffran i staden blivit så hög ”ingen räknar de döda”.

– Alla förstår att staden kommer överges. Alla begriper det. Jag vill bara förstå vad poängen [med att slåss från hus till hus] är. Varför dö, om vi ändå ska lämna det idag eller imorgon?, sade den ukrainska soldaten till CNN.

Samtidigt fortsätter de hårda striderna mellan Ryssland och Ukraina i Bachmut.

”Ukraina kan snart stå inför ett tufft beslut om att taktiskt dra sig tillbaka från Bachmut i östra Donetsk-regionen”, rapporterade CNBC i torsdags.

Hur blodiga är striderna i Bachmut?

Enligt The Sun ska en ukrainsk journalist som talat med soldater i stadens frontlinjer fått höra att ”den genomsnittliga livslängden för mobiliserade soldater i Bakhmut är fyra timmar”.

Enligt tidningen ska ukrainare även ha hänvisat till sin roll på slagfältet som ”kanonmat”, alltså som förbrukningsbara. Tidningen kallar Bachmut för ”helvetet på jorden”.

”Om de överlever sex månader vid fronten har de säkrat sin frihet hemma. Men många gör det inte”, skriver The Sun.

Så här lyder tidningens rubrik: ”HELVETET PÅ JORDEN – Inne i Ukrainas blodigaste strid där soldater bara har fyra timmars förväntad livslängd i strider mot ’drogade’ ryssar”.

Ukrainska trupper uppges också beskriva Ryssland som en ”drogad, zombieliknande armé som ofta överträffar dem tio mot ett i antal”.

Även Daily Express rapporterar om den påstått låga livslängden i Bachmut.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program